El PSOE demana a Pastor que activi la comissió del 'Fernándezgate'

El Congrés va aprovar a finals de setembre investigar la suposada utilització il·lícita de la policia contra polítics independentistes

fcasals28087898 madrid 10 12 2014   politica pleno de control al gobierno en161125093610

fcasals28087898 madrid 10 12 2014 politica pleno de control al gobierno en161125093610

1
Es llegeix en minuts

El PSOE ha reclamat aquesta setmana a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que activi ja la comissió d'investigació pel 'Fernándezgate' que la Cambra baixa va aprovar constituir fa dos mesos, el 27 de setembre, segons ha avançat la cadena SER.

La comissió d'investigació va ser sol·licitada pels socialistes i ratificada per la resta de grups de l'oposició i el rebuig del PP, que a l'estar en minoria no va aconseguir esquivar la petició.

Es tracta de la primera comissió d'investigació que acollirà el Congrés des de la de l'11-M, el 2004, i l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz estarà obligat a comparèixer-hi perquè si no ho fes incorreria en un delicte de desobediència.

Notícies relacionades

Amb aquesta comissió, el PSOE vol aclarir si Fernández Díaz va utilitzar il·lícitament les forces de seguretat de l'Estat en contra de polítics independentistes per intentar desprestigiar-los i dinamitar el procés. Aquestes presumptes pràctiques van sortir a la llum al divulgar-se les gravacions d'unes converses entre el llavors ministre i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Fernández Díaz ja ha patit el retret de la Cambra baixa, que el 18 d'octubre va aprovar reprovar-lo "per les seves accions i actituds antidemocràtiques i faltes d'ètica política".