Zoido recolza Fernández Díaz després de la "gravació il·lícita" que va patir

El nou ministre insisteix en la necessitat que ETA es dissolgui

jcarbo28868705 zoido161103190529

jcarbo28868705 zoido161103190529

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha mostrat aquest dilluns el seu suport al seu antecessor, Jorge Fernández Díaz, per la "gravació il·lícita" que va patir al seu despatx del Ministeri el mes de juny passat.

En una entrevista a la Cadena Cope, Zoido ha manifestat que "crida l'atenció que no hi hagi hagut una resposta al fet tan greu que s'hagi produït una gravació d'una manera il·lícita i després s'hagi utilitzat en comptes de buscar una altra conseqüència". "Circumstàncies així les hem de reprovar tots", ha reiterat el nou titular d'Interior.

En relació amb ETA, ha insistit que "el que ha de fer" la banda és "entregar les armes i dissoldre's", responent així als que han qüestionat l'oportunitat política de la detenció de Mikel Irastorza Mikel Irastorza, líder de l'organització terrorista ETA. Zoido ha remarcat que s'ha d'aplicar la llei, i ha advertit que "ningú ha de mirar d'una altra manera" aquesta actuació.

Notícies relacionades

El ministre s'ha expressat així després que el portaveu parlamentari de Podem al País Basc, Lander Martínez, assegurés aquest dissabte que encara es donen "polaritzacions i dinàmiques" que no permeten fer aquest "petit salt que fa falta perquè ETA comenci a ser una cosa del passat i ens permeti construir un relat veraç per construir una pau i una convivència verdadera".

D'altra banda, ha explicat que el president del Govern, Mariano Rajoy, no els ha donat més instrucció als seus nous ministres que "treballar en l'àmbit de la seva competència". En el seu, ha subratllat que el món viu "una situació des del punt de vista internacional de rebrot del terrorisme gihadista".