El president del TC advoca per rebaixar el conflicte amb Catalunya

Es mostra partidari del diàleg polític per reconduir la situació

El president del TC advoca per rebaixar el conflicte amb Catalunya

EFE / ÁNGEL DÍAZ

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Constitucional és partidari del diàleg polític per rebaixar el diapasó de la conflictivitat en general, i en especial amb Catalunya, en la mateixa línia que ha mantingut en les resolucions sobre el procés adoptades amb unanimitat del ple, segons ha manifestat aquest dijous en conversa informal amb periodistes el seu president, Francisco Pérez de los Cobos.

Notícies relacionades

Després de la presentació d'una 'app' del Constitucional que permetrà presentar demandes les 24 hores del dia i consultar-ne les resolucions, Pérez de los Cobos ha lamentat la judicialització del conflicte polític, encara que ha admès que moltes vegades és inevitable. En aquest conflicte l'alt tribunal es converteix en l'àrbitre a l'haver de resoldre els recursos creuats que tant el Govern de Mariano Rajoy com la Generalitat interposen sovint.  

Pérez de los Cobos, que acaba el seu mandat al capdavant del Constitucional el 29 de desembre, s'ha mostrat esperançat que el conflicte es recondueixi després de la presa de possessió del Govern, encara que també s'ha mostrat conscient de la dificultat que comporta perquè arribi a bon terme si una de les parts no compleix la llei o les resolucions.