Borrell denuncia que li han estafat per internet 150.000 euros

L'exministre socialista va invertir els seus diners en una falsa oficina d'inversió 'on line'

rjulve30978214 barcelona   barcelones   08 09 2015   politica    entrevista160721130425

rjulve30978214 barcelona barcelones 08 09 2015 politica entrevista160721130425 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

L'exministre socialista i expresident del Parlament Europeu Josep Borrell ha sigut víctima d'una estafa a través d'una falsa oficina d'inversió 'on line' que li ha provocat unes pèrdues de 150.000 euros, segons ha denunciat el mateix Borrell a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la Policia Nacional i ha confirmat al diari digital 'El Confidencial'.

L'extitular d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient en l'últim Govern de Felipe González va decidir buscar el 2015 una firma de 'trading' per invertir els seus diners i va optar per ConsortFX, que assegurava treballar amb el Northwestern Bank Commerzbak. En primer lloc, va realitzar una imposició de 50.000 euros i durant mesos va fer un seguiment i va comprovar que tot funcionava correctament. "Atenien el telèfon i semblava que eren professionals. Suposadament, era una companyia del Regne Units encara que l'oficina amb la qual em comunicava estava atesa per francesos i tenia domicili a París", ha explicat Borrell a aquest mitjà.

Notícies relacionades

Com que tot anava sobre rodes, va decidir invertir 100.000 euros més. No obstant, al cap d'un temps tot es va esvair: la web es va esfumar, ja ningú contestava els 'e-mails' ni agafava el telèfon... Llavors, va contactar amb els bancs que van fer les transferències a l'oficina de 'trading' i li van dir que els comptes de destí també havien desaparegut.

Després de veure's estafat, va anar a la CNMV, on li van recomanar que al ser una empresa estrangera sobre la qual no tenien cap tipus de control havia de denunciar el cas a la Polícia. Un dels motius que assegura que el van impulsar a treure a la llum el seu cas és la justificació davant Hisenda d'una pèrdua patrimonial tan elevada. "En els pròxims exercicis necessitaré demostrar què ha passat amb aquests diners i provar la pèrdua", ha afegit, al mateix temps que ha lamentat no haver sigut més caut: "Ara ja sé que abans de treballar amb una empresa de 'brokers' has de verificar que estigui donada d'alta a la CNMV".