CRISI AL PARTIT SOCIALISTA

Josep Borrell: "El líder del PSOE no pot ser un home de palla"

L'excandidat a la Moncloa censura els barons territorials que només "escalen" en el partit i demana, com Sánchez, un congrés extraordinari

Borrell: Que jo sàpiga el grup Prisa encara no pot destituir el secretari general del PSOE. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El socialista Josep Borrell ha intervingut avui en la crisi cismàtica que sacseja el PSOE. L'exministre i excandidat a la Moncloa els anys 90, que va ser destituït justament per la pressió dels barons, ha defensat l'autonomia de Pedro Sánchez i el seu propòsit de convocar unes primàries i un congrés federal que dirimeixin la crisi del partit: "No vull un secretari general del PSOE que sigui un home de palla de cap poder territorial."

"Vull un PSOE unit, fort, que no sigui una confederació de partits regionals. Que el secretari general tingui autoritat i autonomia, que no estigui contínuament posat en qüestió pels líders territorials", ha manifestat en un entrevista en el programa 'Espejo Público' d'Antena 3 TV. Sobre els barons territorials, que amb l'andalusa Susana Díaz al capdavant han orquestrat la revolta contra Sánchez, s'ha pronunciat amb duresa: "Vull un partit amb un dirigents que no tinguin, gairebé tots, molt poc 'background' professional i intel·lectual. Que són endogàmics, que han emergit de l'aparell i que no han fet res més a la vida que escalar en ell".

Notícies relacionades

Borrell ha recordat que, després de les eleccions del 26-J, va publicar un article a EL PERIÓDICO en què defensava una "abstenció negociada" en la investidura de Mariano Rajoy, però seguidament va subratllar que el comitè federal socialista va acordar "per unanimitat" votar 'no'.  "No m'interessen les converses privades de Felipe González [amb Sánchez]. L'important són les resolucions del comitè federal. ¿Les coneix Felipe González? ¿Coneix les decisions del comitè federal, que s'han de respectar i que ell no respecta?". 

NEGOCIAR AMB PODEM

Per l'exministre, el més lògic seria que el comitè federal socialista autoritzés Sánchez a "explorar" un Govern alternatiu de progrés, perquè "l'esquerra no tornarà a governar si no és capaç de buscar una convergència entre els que voten PSOE i Podem". Però, en plena "lluita interna pel poder" al PSOE, Borrell defensa el propòsit de Sánchez de convocar unes primàries i un congrés extraordinari perquè els militants dirimeixin aquesta pugna.