Cospedal elogia les tropes a l'exterior en la seva estrena com a ministra

La titular de Defensa anuncia que aviat farà una gira pels contingents desplegats a l'estranger

tecnicomadrid36220923 madrid 09 11 2016 la ministra de defensa  maria dolores  de

tecnicomadrid36220923 madrid 09 11 2016 la ministra de defensa maria dolores de

3
Es llegeix en minuts

María Dolores de Cospedal ha volgut destinar el seu primer acte com a ministra de Defensa ministra de Defensa a les tropes desplegades a l'exterior. En una videoconferència des de la caserna de Retamares, a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, ha destacat la tasca dels militars "fora de la Pàtria, en defensa de la democràcia i la seguretat d'Espanya i els seus aliats". En aquest context, després de reunir-se amb els responsables del Comandament d'Operacions, acompanyada pel cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD), almirall general Fernando García Sánchez, ha anunciat que aviat farà una gira pels contingents destinats a l'estranger.

En el seu missatge als caps de les missions, la ministra ha reconegut la "duresa" del seu treball i ha ressaltat la importància d'aquest per a la consolidació i el prestigi de les Forces Armades i d'Espanya en el món. Després de dir-los que són "les cares i l'actitud d'Espanya" fora de les seves fronteres, la ministra els ha demanat que segueixin complint amb la seva missió amb "alt sentit de la responsabilitat" i que vetllin per la seva seguretat, a més de mantenir "l'esperit de companyerisme i el treball en equip".

Cospedal ha anunciat que té la intenció de traslladar-se aviat a les zones de desplegament per visitar i conèixer de primera mà les missions actualment actives, que van des de l'Iraq fins a Mali, passant per l'Afganistan, República Centreafricana, oceà Índic o Líban.

ELS MISSATGES DELS 19 CAPS DE MISSIONS

Durant més d'una hora, la ministra ha conversat amb 19 caps de missions a través de la videoconferència, en què ha estat acompanyada pel JEMAD i el comandant del Comandament d'Operacions, Teodoro López Calderón, així com altres responsables del planejament de les missions.

Els responsables de les missions han explicat a la ministra els seus objectius i la situació actual, i així des de la base de Marjayúm (Líban), Alfredo Pérez de Aguado, ha comentat que ara hi regna la calma però ha advertit que el Líban viu una situació d'"inestabilitat".

El cap a l'Iraq, Pedro Vázquez de Prada, ha assenyalat que la derrota del Daesh "serà llarga", mentre que des de Somàlia, José Granados ha dit que aquest país és un escenari "difícil i volàtil" però que s'estan obtenint resultats.

Des de Djibouti, el cap del destacament aeri, Juan Ferrero, i el comandant del vaixell 'Relámpago', en aigües de l'Índic, han coincidit que gràcies a la pressió internacional des del 2012 no s'han registrat atacs pirates que culminessin en segrest.

El comandant de la fragata "Navarra", en l'operació europea contra la immigració il·legal al Mediterrani, ha afirmat que desenvolupa una missió contra els traficants de persones, no de rescats.

El cap del destacament aeri a Sicília, també en la mateixa operació, ha recalcat que en l'últim mes s'han detingut 89 sospitosos de tràfic de persones i identificat i localitzat més de 400 embarcacions a la deriva davant les costes de Líbia.

Per la seva part, el cap de la missió a Turquia, Luis Pardo, ha revelat que des de començament d'any s'ha detectat el llançament de més d'un centenar de míssils a la zona.

13 MISSIONS A L'EXTERIOR

Espanya manté actualment un total de 2.235 militars desplegats en 13 missions a l'exterior, dels quals 1.179 pertanyen a l'Exèrcit de Terra, 754 a l'Armada, 244 a l'Exèrcit de l'Aire, 46 de Cossos Comuns i 12 guàrdies civils.

El Líban és la missió més nombrosa, amb 597 militars i Guàrdies Civils, integrats en l'operació de cascos blaus de l'ONU, a la frontera sud del país.

Notícies relacionades

A continuació hi figura la de l'Iraq, integrada en la Coalició Internacional contra el Daesh, a la qual Espanya contribueix amb 307 efectius, i l'operació de la UE Eunavfor Med Sophia contra la immigració il·legal al Mediterrani, en què hi ha destinats 252 militars.

També hi ha missions desplegades a Turquia, Somàlia, Mali, Senegal, Camerun, República Centreafricana, Afganistan, Bòsnia i Mauritània.