Cospedal continuarà com a número 2 del PP després del congrés del partit

La nova ministra de Defensa confirma que simultaniejarà el seu càrrec amb la secretaria general del partit de manera permanent

Els nous ministres, recolzats pels seus companys, prenen possessió dels càrrecs

tecnicomadrid36160891 madrid 04 11 2016 relevo en el ministerio de defensa pedro

tecnicomadrid36160891 madrid 04 11 2016  relevo en el ministerio de defensa  pedro
tecnicomadrid36160196 gra330  madrid  04 11 2016   el ministro de asuntos exterior
tecnicomadrid36159955 madrid 04 11 2016 politica toma de posesion del nuevo minist

/

2
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / MADRID

La nova ministra de DefensaDolores de Cospedal, ha assegurat que seguirà com a secretària general del PP després del congrés que el partit conservador celebrarà previsiblement el gener o el febrer del 2017. Cospedal té intenció de seguir com a número 2 del partit fins i tot després d'un Congrés que el líder popular ha endarrerit més de dos anys, amb l'argument que les prioritats eren unes altres, i que en un principi servirà per establir les quotes de poder de cara a la successió, encara sense data, del president.

La nova ministra ha confirmat que simultaniejarà les seves tasques al capdavant de Defensa amb les del PP en una conversa informal amb un grup de periodistes. "No us alliberareu de mi", ha dit fent broma a la premsa que habitualment segueix el partit, després de prendre possessió del seu càrrec. 

A l'acte al Ministeri de Defensa hi han assistit sis ministres, els presidents del Congrés i el Senat, pràcticament tota la cúpula popular, bona part del grup parlamentari al Congrés, dirigents conservadors de Castella-la Manxa i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. D'aquesta manera, el PP s'ha volgut bolcar en la presa de possessió de la nova ministra, que s'ha estrenat en les seves noves funcions passant revista, sota la pluja, a les tropes i rendint honors a la bandera.

Així mateix, ha assumit la seva cartera amb el compromís de "treballar pel bé general i en benefici i per la grandesa d'Espanya" i amb "l'ajuda de Déu". Les seves primeres paraules han sigut per agrair a Rajoy el seu nomenament i mostrar el seu "orgull" pel càrrec.

LA RESTA DE PRESES DE POSSESSIÓ

Després de jurar o prometre els seus càrrecs davant el Rei a primera hora del matí i participar en una reunió "protocol·lària" del Consell de Ministres, en què Mariano Rajoy ha transmès al seu nou equip la necessitat de "dialogar" en una legislatura en minoria parlamentària del PP, no només Cospedal, la resta dels sis nous ministres preveuen participar en actes similars.

Aquest matí ja s'han fet els intercanvis de carteres a Foment Exteriors, als quals han assistit diversos membres del nou Executiu per recolzar els seus col·legues. Així, el nou titular de Foment, Íñigo de la Serna, acompanyat per la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría, ha pres possessió amb molta prudència, sense prometre l'augment d'inversions que els representants de les grans constructores presents a l'acte esperen amb candeletes.

DE LA SERNA NO PROMET UN AUGMENT INVERSOR

Al contrari, s'ha posat com a objectiu “l'eficàcia i l'eficiència dels recursos públics”. Tampoc ha esmentat el diàleg amb les comunitats autònomes, que, en casos com el de Catalunya i els problemes de Rodalies, serà clau per jutjar el resultat de la seva gestió.

Notícies relacionades

Molt propens a la hipèrbole, segons els seus detractors de l'Ajuntament de Santander, n'ha donat una primera mostra a l'afirmar que la seva vida política ha transcorregut "en paral·lel” a la de Rajoy, després que aquest el catapultés el 2007 a l'alcaldia, informa Manel Vilaseró.

Alfonso Dastis, per la seva part, ha garantit que després de gairebé un any en què el país ha paralitzat el seu impuls per haver estat en funcions, el seu objectiu és "tornar a prémer el botó de 'play' i demostrar que Espanya està de veritat de tornada". El seu antecessor al Ministeri d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, s'ha acomiadat com a ministre agraint a Rajoy la confiança atorgada i destacant els èxits de la seva gestió.