ENTREVISTA AL LÍDER DEL PSC

Miquel Iceta: "Anar al costat del PP invalidaria el PSOE com a oposició"

Després de guanyar les primàries del PSC, aposta per Borrell i Gabilondo en les del PSOE

  / ELISENDA PONS

 
Iceta: ’Anar al costat del PP invalidaria el PSOE com a oposició’

/

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Se sent més reforçat a l'haver guanyat aquestes primàries

És un moment diferent. Si fa dos anys no hi havia molts voluntaris era perquè la situació era molt complexa; que hi hagi hagut competència és senyala que hem superat aquella greu crisi. Saber que una majoria de militants volen que segueixi és un estímul per continuar treballant des de la presidència del grup parlamentari amb un suport contrastat. Si hagués perdut sens dubte hauria quedat debilitat.

¿Li agradaria que Núria Parlon fos candidata a les pròximes eleccions a la Generalitat?

D'això ja en parlarem l'any que ve però, sens dubte, si estigués en millors condicions que jo o qualsevol altre jo estaria encantat. En funció de com estiguin les coses, qui estigui disposat i quines siguin les perspectives electorals de l'un o de l'altre, decidirem.

¿Què buscava amb el missatge que va enviar a la gestora després de ser elegit?

només vaig dir el que la Núria i jo hem dit des de fa setmanes. Que estem en un moment molt difícil, que el PSOE corre el risc de prendre una decisió que decebi molta gent i que, per tant, ha de fer-ho reflexionant molt a fons. I si s'ha de canviar de decisió estaria molt bé que es consultés la militància.

¿Si el PSOE fa Rajoy president ocuparà el PSC la cadira buida que té a la gestora?

El PSC decidirà al seu congrés què fa, però crec que ocuparà aquesta cadira sugui quina sigui la decisió sobre Rajoy.

¿Investir a Rajoy condemnaria el PSOE a estar una llarga temporada lluny de la Moncloa?

Sí. El problema d'investir Rajoy no només és que molta gent no ho entendrà sinó que dificultarà molt la visibilitat del PSOE com a oposició i això afectarà molt temps. Aparèixer al costat del PP invalidaria el PSOE com a oposició.

"Mai m'hauria imaginat "Mai m'hauria imaginat que una discrepància entre el PSC i el PSOE vindria sobre la investidura d'un president del PP"

¿És una bona ocasió perquè el PSC marqui un perfil propi?

Si aquesta fos la nostra obsessió... Però a mi, més que marcar perfil propi, el que m'agradaria és contribuir a fer que tots els socialistes prenguessin la decisió més adequada.

¿Si el PSOE no convoca la seva militància, el PSC convocarà a la seva?

No ho tenim clar perquè no sabem si tindrem temps material per fer-ho. La militància del PSC va parlar molt clar dissabte donant el seu suport a dos candidats que han defensat el que han defensat en campanya. Aquests dies, tant la Núria com jo hem constatat que existeix una amplíssima majoria de militants que no volen recolzar o abstenir-se en una investidura de Rajoy.

El PSC ha votat dues vegades diferent del PSOE, totes dues pel dret a decidir

És una decisió que haurà de prendre el PSOE. El que sí que dic és que mai m'hauria imaginat que una discrepància entre el PSC i el PSOE pogués venir sobre la investidura d'un president del PP. Pensava que podria venir per temes d'articulació territorial, inversions o finançament, però no per això.

Notícies relacionades

¿Si Pedro Sánchez no es presenta a les primàries del PSOE, qui li agradaria com a candidat?.

N'hi ha molts però jo en citaria dos: Pep Borrell i Ángel Gabilondo. Gent molt potent que en situacions de dificultats i desconcert poden donar una orientació clara i assegurar una adhesió de moltíssima gent.