Iglesias no assistirà als actes del 12 d'Octubre

El secretari general de Podem rebutja per segon any la invitació de la Casa Reial

 

  / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Pablo Iglesias no assistirà als actes de celebració del 12 d'Octubre a Madrid. Ni a la desfilada de les Forces Armades, ni a la posterior recepció al Palau Reial. És el segon any que el líder de Podem declina la invitació de la Casa Reial, i manté la mateixa posició que va fer servir per rebutjar l'oferiment l'any passat. “No és la nostra concepció política. La pàtria és la gent, i no es recolza la gent menjant canapès”, assenyalen fonts de la secretaria general. 

Notícies relacionades

La decisió d'Iglesias no s'ha mogut. No obstant, aquesta vegada la negativa a assistir a la celebració del dia de la Hispanitat coincideix amb el debat obert al si de Podem sobre quin paper ha de jugar en les institucions i amb la militància. El secretari general defensa que el partit ha d'estar més enganxat al carrer i a les seves bases per fugir d'una institucionalització que considera que pot ser nociva. El secretari polític, Íñigo Errejón, és partidari d'aprofundir en la feina parlamentària per transmetre més confiança i seguretat davant l'electorat. 

En la convocatòria anterior, el 2015, la Casa Reial també va convidar Iglesias, i va enviar un mail a la secretaria d'Organització de Podem que ningú va llegir. Davant la confirmació de la Zarzuela que la invitació havia sigut cursada, els morats van revisar tota la correspondència durant hores per descobrir si, efectivament, havien rebut la comunicació. Finalment, van trobar el correu en un mail que utilitzen per comunicar-se amb els cercles, les bases podemistes. Un cop resolt el malentès, l'executiva va decidir no assistir a l'acte.