Fernández Díaz afirma que la comissió sobre l'operació Catalunya només busca "tapar la corrupció amb l'estelada"

El ministre de l'Interior acusa el PSOE de "fer-li la feina bruta a l'independentisme"

lpuig35705841 gra011  madrid  28 09 2016   el ministro del interior  jorge160928131228

lpuig35705841 gra011 madrid 28 09 2016 el ministro del interior jorge160928131228 / Sergio Barrenechea

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no s'ha agafat gens bé que l'oposició aconseguís aprovar la creació d'una comissió d'investigació al Congrés sobre l'anomenada operació Catalunya, destapada quan van sortir a la llum les converses entre el ministre i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso sobre una suposada trama per desacreditar polítics sobiranistes.

Segons ha manifestat aquest dimecres Fernández Díaz, el "verdader objectiu" dels sol·licitants d'aquesta comissió (PSOE, ERC i PDC) és "tapar la corrupció amb l'estelada". I ha carregat contra el PSOE per prestar-se "a fer-li la feina bruta a l'independentisme, al qual li va molt bé posar aquest mantell d'ombra sobre el que ells anomenen les clavegueres de l'Estat'".

Notícies relacionades

Ha qualificat d'"especialment lamentable" que es consideri que des del Ministeri de l'Interior s'estigui dirigint una "policia política" i ha recalcat que "evidentment" que aquest cos és "patriòtic", perquè tots els seus membres "han jurat o promès guardar i fer guardar la Constitució i les lleis". Però, "si per policia patriòtica alguns entenen que s'intenten fer determinades coses al marge de la llei, s'equivoquen, no coneixen res del que és la policia espanyola", ha subratllat el ministre, que ha qualificat d'"infàmia" aquestes consideracions "perquè pressuposen que alguns agents s'estarien prestant a cometre actes il·legals".

Fernández Díaz ha assegurat que si finalment ha de comparèixer a la comissió -que quedarà en paper mullat si s'ha d'anar a terceres eleccions-, ho farà "encantat", encara que li sembli un "despropòsit", i que respondrà a "tot" el que li preguntin.