COP D'EFECTE AL CONGRÉS

El vídeo de Rufián amb les escoltes del 'Fernándezgate'

El portaveu d'ERC mostra a la Cambra baixa unes imatges amb fragments de les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso

"El que han sentit són les conspiracions d'un Vito Corleone sense honor", etziba el republicà després de reproduir part de les escoltes

cmontanyes35699532 gabriel rufian160927224709

cmontanyes35699532 gabriel rufian160927224709 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha posat punt final a la seva intervenció a la Cambra baixa d'aquest dimarts a la nit amb un cop d'efecte. Després de defensar la creació d'una comissió d'investigació del 'Fernándezgate', que finalment s'ha aprovat amb els vots a favor de l'oposició, ha mostrat des de la tribuna d'oradors, a través de la seva tauleta, un vídeo amb part de les converses 'punxades' entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonsoa qui l'escàndol li va costar el càrrec.

"Per tot, per tots, per això...", ha etzibat Rufián, després de la seva contundent intervenció, abans d'exhibir el vídeo, en què es podien sentir i llegir frases com les ja cèlebres "nosaltres estem investigant coses d'ERC", "la fiscalia t'ho afina" o "els hem destrossat el sistema sanitari" .

Notícies relacionades

Després de mostrar el vídeo als membres de la Cambra, el dirigent republicà ha afirmat: "El que han sentit són les conspiracions d'un Vito Corleone sense honor". I ha afegit, en al·lusió a la denominada 'operació Catalunya' destinada a treure draps bruts de polítics independentistes: "Si el delicte és ser català i independentista, només mereixen que aquest poble, el meu poble, ho aconsegueixi".

També el portaveu del PDCFrancesc Homs, ha reproduït durant la sessió de viva veu part de les gravacions per ridiculitzar-les i ha avisat els diputats del PP que si no reconeixen la gravetat d'aquests fets és que no es mereixen ser als seus escons.