Ibarra: "Si Pedro Sánchez forma govern amb Podem i els independentistes, jo me'n vaig del PSOE"

L'expresident d'Extremadura considera que, abans que la falta de govern, el verdader problema d'Espanya és la "secessió de Catalunya"

Rodrñiguez Ibarra

Rodrñiguez Ibarra

1
Es llegeix en minuts

Juan Carlos Rodríguez Ibarra és conegut pel seu verb contundent, i aquest divendres no ha sigut una excepció. "A Sánchez no se li acudirà mai formar govern amb Podem i els independentistes" i "si això passés me n'aniria del PSOE", ha afirmat. En una entrevista a Onda Cero, l'expresident d'Extremadura ha desestimat la possibilitat d'un pacte d'esquerres i independentistes de manera contundent. Preguntat per la situació difícil dels socialistes, ha defensat la necessitat de reunir-se "per donar sensació d'unitat". Així mateix, ha destacat que "l'adversari no és Pedro Sánchez sinó el PP. I Units Podem".

Relacionat amb Catalunya i la formació de govern, el líder socialista ha afirmat que el verdader problema d'Espanya no és la falta de govern sinó "la secessió de Catalunya". No és una postura sorprenent, ja que Ibarra s'ha caracteritzat sempre per les seves opinions contundents respecte a Catalunya i l'independentisme. 

Notícies relacionades

Rodríguez Ibarra també ha dedicat unes paraules a les decisions judicials adverses per al PSOE: "Cada vegada que hi ha eleccions, salta la llebre". En aquest sentit, ha defensat la innocència de Manuel Chaves i José Antonio Griñán i ha considerat que no haurien d'haver dimitit. Tampoc en el cas de Rita Barberá: "Crec que no ha de renunciar al seu escó". El dirigent del PSOE ha carregat contra el paper dels fiscals: "Només cal que pregunti un nom perquè tothom demani la seva dimissió". 

EN CONTRA DE LES PRIMÀRIES

Per una altra part, Ibarra s'ha mostrat contrari al model d'elecció de candidats a les primàries, en contra que els militants prenguin les decisions rellevants: "No és el partit al qual em vaig afiliar". "Molts dels mals del PSOE vénen de les primàries, de donar veu a la gent. Baixa el nivell", ha afirmat. En aquest sentit, ha argumentat que avui dia "es pot presentar qualsevol", en una "selecció de personal" que s'ha posat "barata". En el seu al·legat ha apostat per tornar a temps pretèrits: "Molt millor per al PSOE si es torna a l'antiga cultura de selecció en el partit".