Pili Zabala deixa sense paraules el candidat del PP al País Basc

L'aspirant a 'lehendakari' per Elkarrekin-Podem retreu a Alonso que no la consideri "víctima del terrorisme"

Moment tens entre Pili Zabaleta i Alfonso Alonso per la consideració de víctimes del terrorisme / periodico

1
Es llegeix en minuts

La tensió es podia tallar. La candidata a 'lehendakari' per Elkarrekin-PodemPili Zabala, i el del PP al País Basc, Alfonso Alonso, van protagonitzar aquest dijous un dels moments més intensos del debat després de discutir sobre les víctimes del terrorisme.

Notícies relacionades

"¿Llavors, vostè no em considera víctima?", va preguntar Zabala a Alonso. La candidata de la formació morada al País Basc és germana de José Ignacio 'Joxi' Zabala, presumpte membre d'ETA que va ser torturat i assassinat pels GAL el 1983. La resposta era delicada. Alonso, tartamudejant i escudant-se rere la denominació legal, va assegurar que Zabala era víctima d'una "actuació per part de funcionaris de l'Estat condemnable", però va admetre que des del Govern no se li reconeixia la condició de "víctima del terrorisme".

Després d'aquesta vacil·lant afirmació del líder conservador, es va fer el silenci. Els dos candidats van estar callats durant uns interminables cinc segons i es van aguantar la mirada fins que Alonso va acabar desviant-la. Finalment, va intervenir el moderador del debat, Xabier Garcia Ramsden, per reprendre el debat. Després de la tensió, Zabala va reclamar que es "reconeguin totes les víctimes" i que s'investigui el paper que va tenir la Guàrdia Civil al País Basc.