Puigdemont es desentén del "refredament" del referèndum

El president ironitza a les xarxes socials sobre la interpretació de les seves paraules sobre el RUI

jrico34219262 barcelona 09 06 2016 sesion de control en el parlament en la160912140848

jrico34219262 barcelona 09 06 2016 sesion de control en el parlament en la160912140848 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat de Catalunya ha volgut treure ferro a les interpretacions que s'han fet de les seves declaracions d'aquest dilluns respecte al referèndum. Fent ús de Twitter, Carles Puigdemont ha llançat un missatge en al·lusió velada als titulars que anuncien un refredament de l'opció de fer una consulta unilateral. En aquest sentit, el president assegura estar al mateix lloc i "dir el mateix" que en altres ocasions.

Notícies relacionades

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puigdemont va considerar aquest dilluns que si la Genearlitat convoca una consulta sobre la independència, aquesta ha de ser vinculant i complir els "estàndards acceptats pel món". "Tinc el compromís de fer-ho bé (la independència). No cometrem l'acte irresponsable de fer-ho si no estem preparats", va afegir. "No ens enlluernem amb l'instrument. La fórmula ideal és un referèndum, això no ho dubta ningú. Ara bé, un referèndum que no es pot fer no és un bon instrument".

En resposta a l'advertència del president de la Generalitat, la diputada cupaire Mireia Boya ha assegurat que "la factibilitat és una qüestió de voluntat política", i que "aquesta factibilitat passa només per convocar el referèndum unilateralment, sense tenir en compte el que diu l'Estat", ja que resulta previsible l'oposició del Govern central.