MANIFESTACIÓ ANTICAPITALISTA DE LA DIADA

La fiscalia obre una investigació sobre la crema de fotos del Rei i el tuit de la CUP

El ministeri públic estudiarà si es van cometre injúries al Rei i altres delictes relacionats

Manifestació de la CUP en la Diada. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències d'investigació per delictes d'injúries al Rei i connexos per la crema de fotos del rei Felip VI i pàgines de la Constituciócrema de fotos del rei Felip VI Constitució durant la manifestació anticapitalista de la Diada que va recórrer aquest diumenge els carrers de Barcelona, segons han informat fonts fiscals. De la mateixa manera, el ministeri públic investigarà el tuit de la CUP Capgirem Barcelona en què es recollien uns versos d'una cançó satírica popular contra el Monarca: "Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Barcelona i el coll li tallarem".

La investigació oberta per la fiscalia té lloc després de rebre els informes dels Mossos d'Esquadra, que van actuar d'ofici. Buscarà comprovar si en la concentració, en què es va carregar contra la Carta Magna, es va cometre algun delicte contra la Corona i les altes institucions de l'Estat.

Els incidents van tenir lloc durant el tradicional acte polític que organitza l'esquerra anticapitalista amb motiu de la Diada pels carrers de la capital catalana, i que aquest any han organitzat la CUP i altres organitzacions relacionades amb aquest partit, com Alerta Solidària, Arran i Endavant.

CREMA DE BANDERES

Notícies relacionades

Les imatges del Rei estaven impreses en uns fullets que, al revers, contenien una pàgina de la Constitució, i van ser cremades amb torxes que portaven alguns dels manifestants.

Durant la marxa també es van cremar banderes espanyoles, europees i franceses, un acte que la diputada de la CUP Anna Gabriel va defensar al considerar que la gent "necessita expressar quin és el seu estat d'ànim". "En un país que es diu democràtic aquestes expressions també hi han de tenir cabuda", va dir.