Puigdemont: "El referèndum ha de ser vinculant i complir tots els estàndards internacionals"

El president assegura que el juny o el juliol del 2017 se celebrarà una consulta "si és factible"; si no, eleccions constituents al setembre

cmontanyes35462225 puigdemont160910182326

cmontanyes35462225 puigdemont160910182326 / Jordi Bedmar Pascual

1
Es llegeix en minuts

El president Carles Puigdemont ha allunyat aquest dilluns la hipotètica celebració d'un referèndum unilateral d'independència (RUI), una opció que desitja la CUP i que compta amb les simpaties dels seus socis d'ERC. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puigdemont ha considerat que si el Govern convoca una consulta sobre la independència, aquesta ha de ser vinculant i complir els "estàndards acceptats pel món".

Notícies relacionades

El cap de l'Executiu català ha tornat a explicar que al full de ruta que plantejarà el 28 de setembre al Parlament, quan se sotmeti a la qüestió de confiançaplantejarà a l'Estat la celebració d'un referèndum, que, segons els seus càlculs, s'hauria de celebrar entre el juny i el juliol del 2017. En el cas més que probable que el Govern central rebutgi la consulta, se celebrarien eleccions constituents el setembre del 2017. No obstant, Puigdemont ha subratllat que, sigui quin sigui el mecanisme utilitzat per "culminar el procés", aquest ha de ser "factible".

"Tinc el compromís de fer-ho bé (la independència). No cometrem l'acte irresponsable de fer-ho si no estem preparats", ha afegit, i ha recalcat que ara l'important és buscar la manera de "guanyar majoria social, pes demoscòpic" per enfortir l'opció sobiranista. "No ens enlluernem amb l'instrument. La fórmula ideal, el millor instrument, és un referèndum, això no ho dubta ningú. Ara bé, un referèndum que no es pot fer no és un bon instrument".