El PSOE demana al TC que resolgui immediatament el conflicte que "segresta" el Congrés

Els socialistes mostren la seva "decepció" per la gestió d'Ana Pastor, que encara no ha convocat el ple

Guindos compareix aquesta tarda, però donarà explicacions a última hora en el format 'amable' d'una comissió

fcasals35494627 madrid  12 09 2016   politica  ana pastor  presidenta del co160912131118

fcasals35494627 madrid 12 09 2016 politica ana pastor presidenta del co160912131118 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

L'oposició no dóna crèdit a l'episodi que viurà aquest dimarts el Congrés dels Diputats. La presidenta de la Cambra, Ana Pastor (PP),  segueix sense convocar el ple urgent i monogràfic aprovat per la Junta de Portaveus des de dijous passat, una dilació que possibilita que Luis de Guindos comparegui en un format més 'amable', el de la comissió d'Economia, aquesta mateixa tarda. El PP considerarà així que ja ha rendit comptes davant els ciutadans i que no és necessari tornar a explicar el 'cas Soria' a l'hemicicle, davant les crítiques dels líders de la resta de partits. La comissió comença a les cinc de la tarda, però les preguntes sobre el polèmic nomenament de José Manuel Soria per al Banc Mundial no arribaran fins al final, ja que és l'últim punt a l'ordre del dia. 

Abans d'aquesta sessió, la portaveu de Justícia del PSOE, Margarita Robles, ha mostrat la seva "enorme decepció" per la forma en què ha actuat Pastor a l'endarrerir la convocatòria del ple emparada en uns tecnicismes que no han operat mai al Parlament però que reclama ara com a inevitables, escudada en el fet que no s'havia donat mai una interinitat en el Govern com aquesta. "Crec que una dona com ella hauria d'haver batallat perquè la convocatòria de Guindos fos en ple i ben aviat", ha assenyalat. 

Notícies relacionades

Robles ha demanat ajuda al Tribunal Constitucional, que està examinant el conflicte de competències entre el Congrés i un Executiu que es nega a comparèixer perquè està en funcions. "M'agradaria demanar-li al TC  que resolgués com més aviat millor el conflicte de competències. Entenc que el Govern no s'hauria d'escudar en aquest conflicte. Parlen de transparència i amaguen informació als ciutadans. La llei no fa distinció entre Govern i Govern en funcions. Ha de donar explicacions al Parlament", ha insistit la diputada. 

"Li demanaria al TC que immediatament resolgui aquesta qüestió perquè ens hi estem jugant molt. El Govern està segrestant el Parlament, a l'impedir-li que compleixi amb una funció essencial: el control parlamentari", ha asseverat.