LES REPERCUSSIONS DEL 'CAS SORIA'

Guindos vol anar "com més aviat millor" al Congrés per parlar del 'cas Soria' i nega sentir-se assetjat pel PP

El ministre en funcions eludeix per ara parlar de responsabilitats i diu que l'important és anar a donar explicacions

GRA096. HANGZHOU (CHINA), 04/09/2016.- El ministro español de Economía en funciones, Luis de Guindos, conversa con los periodistas, hoy en Hangzhou (China), donde acude a la cumbre del G20, que tiene como objetivo buscar acuerdos para revitalizar la economía mundial, frenar el cambio climático y discutir salidas al conflicto sirio. EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRA096. HANGZHOU (CHINA), 04/09/2016.- El ministro español de Economía en funciones, Luis de Guindos, conversa con los periodistas, hoy en Hangzhou (China), donde acude a la cumbre del G20, que tiene como objetivo buscar acuerdos para revitalizar la economía mundial, frenar el cambio climático y discutir salidas al conflicto sirio. EFE/Juan Carlos Hidalgo / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Al ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, li espera un inici de curs escolar molt mogut. No només pels deures pressupostaris que li ha posat Brussel·les sinó, sobretot, per la polèmica designació fallida de l'exministre José Manuel Soria al càrrec de representant d'Espanya al Banc Mundial. Guindos insisteix que està disposat a anar al Congrés a donar explicacions "com més aviat millor" i diu que no se sent assetjat pel PP.

"Estic absolutament obert a anar al Congrés a donar tot tipus d'explicacions. El que és fonamental és que es faci el més ràpid possible. És el més important. Que sigui com més ràpid millor", ha insistit a l'arribar a la reunió informal de ministres d'Economia i Finances de la zona euro que té lloc aquest divendres a Bratislava (Eslovàquia).

El ministre també ha dit que la seva "disponibilitat" és "absoluta" però que no té "ni idea" sobre possibles dates. "M'ho han de dir", ha apuntat. "Jo seguiré les instruccions del Govern", ha afegit després de ser interrogat sobre si la seva compareixença serà en el ple com demana tota l'oposició o en la comissió d'Economia com defensa el Govern de Mariano Rajoy. Fonts del seu entorn asseguren que Guindos no té inconvenient a anar a l'hemicicle.

"NO PARLO DE RESPONSABILITATS"

En el que no ha volgut entrar el ministre és en l'assumpció de responsabilitats, encara que des del ministeri diuen que està disposat a assumir-les com a màxim responsable de la cartera d'Economia, ni en si ha sigut un error nomenar un exministre que es va veure obligat a dimitir per les seves mentides al voltant dels 'papers de Panamà'. "No parlo de responsabilitats. L'important és donar explicacions", sosté. ¿I si li exigeixen responsabilitats? "No vull avançar esdeveniments. Ja ho veurem", respon.

Notícies relacionades

Insisteix que l'important és anar a explicar al Congrés com ha sigut el procés d'una designació que qualifica de tècnica i no política. "Explicaré tot el procediment. Com s'ha produït, la naturalesa del càrrec, les institucions. El que suposa el Banc Mundial, les característiques del càrrec, com es fa el procés de designació, com se seleccionen en altres països, com va anar en aquest cas, quants es van presentar al procediment, la publicitat que se li va donar", ha detallat sense avançar detalls.

Guindos, que no ha aclarit si ha parlat amb Soria en els últims dies -"són converses privades i no crec que siguin d'interès", sosté- ha assegurat també no sentir-se assetjat pel PP. "Mai, al contrari, sempre m'he trobat amb el suport tant del grup popular, del grup parlamentari, com del partit com del propi govern", assegura.