Rivera a Rajoy i Sánchez: "Qui no sàpiga pactar que marxi"

El president de Ciutadans rebutja la proposta d'obrir la negociació amb Podem que ara defensa el líder del PSOE

Demana diàleg però descarta del tot qualsevol mena d'entesa amb els morats perquè prometen un referèndum

 

 

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Albert Rivera no li fa gens d'il·lusió l'oferta de diàleg que ara proposa Pedro Sánchez per intentar un govern Pedro Sánchez  del PSOE amb el suport de “les forces del canvi”, en referència a Podem i Ciutadans.  El president de la formació taronja ha deixat clar aquest diumenge que no té cap intenció d'asseure's a negociar un executiu amb Pablo Iglesias, per la defensa que fa el líder morat del referèndum Catalunya.

Al contrari, Rivera creu que l'única solució segueix estant en una entesa entre socialistes i populars amb la mediació de Ciutadans, i ha desafiat els caps del bipartidisme que es retirin si no són capaços d'anteposar l'interès d'Espanya a la seva continuïtat al capdavant dels dos partits. “En lloc de posar la cadira al davant del país, li demano a Rajoy i a Sánchez que no ens facin xantatge amb les terceres eleccions. A qui no sàpiga negociar o pactar li demano que marxi”, ha reclamat des d'un míting a la Corunya. 

Rivera no ha explicitat que el pacte subscrit amb el PP continuï en vigor després del fracàs en la investidura de Mariano Rajoy divendres passat, però tampoc l'ha donat per trencat definitivament. De fet, no ha criticat la decisió d'incorporar l'exministre José Manuel Soria al Banc Mundial i ha evitat avivar una polèmica que afecta de ple el PP. Aquest dilluns l'executiva de Ciutadans es reunirà a Madrid per prendre aquesta decisió, però mentre Rivera ha insinuat que l'acord pot seguir amb vida, o almenys ser l'esperit d'una entesa ampliada, quan ha recordat que el document conté la majoria de les mesures ja pactades entre C’s i PSOE al febrer. 

ATAC AL POPULISME

Notícies relacionades

Rivera ha tornat a defensar la necessitat d'arribar a acords per desbloquejar la situació, ha admès que sent “vergonya” i ha demanat perdó perquè el Congrés no sàpiga “fer política amb majúscules”, en recerca de pactes com els de la transició. No obstant, ha tancat la porta a qualsevol possibilitat d'asseure's a dialogar amb Pablo Iglesias. La part més dura de la seva intervenció, justament, ha sigut un ferri atac a Podem i als seus socis gallecs, En Marea, a qui ha qualificat de “batibull”.

“Nosaltres no pactarem amb els que volen fer referèndums independentistes”, ha assegurat. També ha carregat contra el discurs d'Iglesias al Parlament en el debat d'investidura de Rajoy, i ha qüestionat la vigència de les tesis populistes. “¡Com envelleix el populisme! ¡Que ràpid! Aquest discurs sonava com les rialles enllaunades, perquè no val un discurs d'una manifestació, al Parlament ja no val, has de legislar i cedir”, ha assenyalat en el vaticini que la bombolla de Podem s'està desinflant.