Tardà: "El responsable que Rajoy acabi sent president és el PSOE, que és covard"

El portaveu d'ERC al Congrés qualifica de "paper mullat" l'acord entre Rajoy i Rivera

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / BARCELONA

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest diumenge que la responsabilitat en cas que Mariano Rajoy (PP) acabi sent investit president recauria en els socialistes per no haver buscat una alternativa: "El responsable que Rajoy acabi sent president és del PSOE, que és covard".

"Prefereixen que res canviï abans que els catalans puguem votar en un referèndum", ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Tardà ha recordat que "el 2004 les esquerres van enterrar Aznar" i ha preguntat als socialistes per què no intenten fer el mateix amb l'actual líder popular.

El republicà ha qualificat de "paper mullat" els acords a què han arribat PP i C's per a la investidura de Rajoy ja que plantegen canvis en aspectes regulats per lleis orgàniques i per portar-los a terme, ha dit, es requereixen majories absolutes a les Corts.

Notícies relacionades

No obstant, considera que el PP "ha comprat temps amb el paripé i el vodevil que s'ha viscut durant mesos a Madrid" i que Rajoy podria arribar a la presidència després de les eleccions basques i gallegues del setembre. "La correlació de forces que surti de les eleccions basques pot ser determinant", ha sentenciat, i ha explicat que en el debat d'investidura seguiran la mateixa pauta que en l'intent fallit de Pedro Sánchez (PSOE): ell farà la primera intervenció d'ERC i la segona la portarà a terme Gabriel Rufián.

REFERÈNDUM UNILATERAL

Preguntat sobre la hipotètica convocatòria d'un referèndum unilateral d'independència (RUI) a Catalunya, ha valorat: "Qualsevol modificació del full de ruta, és a dir, introduir un RUI, és legítim si es fa en seu parlamentària". Així mateix, ha lligat aquest canvi en els plans del Govern català amb la qüestió de confiança a què se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el setembre. Tardà s'ha mostrat convençut que aquesta qüestió prosperarà: "Si no sortís bé, tots nosaltres, Puigdemont i Junqueras, ens en hauríem d'anar cap a casa".