Comença la recollida de les pomes independentistes de Castelldans

El propietari ha ampliat la seva producció a pomes "tatuades" amb la Seu Vella, la Sagrada Família o noms propis

Comença la recollida de les pomes amb el ’tatuatge’ de l’estelada. / ACN

1
Es llegeix en minuts

Aquesta setmana comença la recol·lecta de les ja conegudes com a pomes independentistes de Castelldans (Garrigues). Es tracta d'una producció de 200 pomes de la varietat 'buckeye', característiques pel seu color vermell, 'tatuades' amb una estelada.

El propietari ha aprofitat aquest element definitori de les pomes per convertir-les en productes sobiranistes. El procediment consisteix a enganxar un adhesiu de l'estelada quan la poma encara és verda. A mesura que la fruita madura i va agafant color, aquesta part no incrementa la pigmentació vermella i forma el dibuix desitjat.

Joan Escolà, impulsor del projecte, va iniciar la seva producció de pomes abans que el procés independentista agafés protagonisme perquè, segons assegura, l'estelada "és una bandera bonica i se surt del que és normal amb la bandera catalana". La campanya d'aquest any compta amb unes 200 pomes d'aquest tipo en estoc, per la qual cosa el propietari recomana als interessats fer la comanda com més aviat millor per no quedar-se sense.  

Notícies relacionades

Aquest any la producció de les pomes "personalitzades" es redueix al miler d'unitats, lluny de les 3.000 pomes que havia arribat a comercialitzar en una campanya. El propietari atribueix el descens en la producció a la crisi ja que aquestes fruites són més cares que les habituals i poden arribar a costar un euro la unitat

Escolà ja fa sis anys que va començar el projecte però a través de l'empresa Tatufruit s'ha especialitzat a personalitzar els seus productes amb tota mena d'imatges i logotips, com la de la Seu Vella de Lleida, la Sagrada Família (de Barcelona) o noms propis per fomentar el comerç. Segons assegura, són aquests models els que tenen "més tirada" entre la seva clientela.