El pacte anticorrupció només entrarà en vigor si Rajoy és investit president

Les mesures s'hauran d'aplicar en els tres mesos posteriors a la designació

pacto

pacto

1
Es llegeix en minuts

El pacte anticorrupció firmat aquest divendres per PP Ciutadans, a instències dels últims, només entrarà en vigor si Mariano Rajoy és investit president i s'haurà d'aplicar en els tres mesos posteriors a la investidura, segons detalla el penúltim paràgraf del pacte.

Aquesta matisació és important, ja que quan Albert Rivera va anunciar les sis condicions que imposava als populars per començar a negociar la investidura i garantir-los el pas de l'abstenció al 'sí', no formava part del document, almenys del que es va fer públic. D'aquesta manera, el primer punt, el que parla de "separació immediata" de tots els càrrecs públics imputats per casos de corrupció, semblava una condició 'sine qua non' per iniciar les converses.

Notícies relacionades

Passa el mateix amb l'últim, el que versa sobre la creació d'una comissió d'investigació sobre el 'cas Bárcenas', tot i que en aquest cas no té tanta rellevància ja que el PSOE ja s'ha avançat a Ciutadans i ha registrat la petició al Congrés, i, a més, el PP no podria en cap cas bloquejar-la ja que no té majoria absoluta.

En la resta de les condicions sí que quedava més clar que necessitarien ser negociades, ja que algunes necessiten una modificació constitucional, com en el cas de la reforma de la llei electoral.