Pablo Casado: "Més no podem fer"

El vicesecretari de comunicació del PP critica l'actitud de Sánchez i descarta que el PP presenti un candidat alternatiu a Mariano Rajoy

Pablo Casado:“No li demanem al PSOE que ens recolzi, només li demanem que s’abstingui”. / EFE / MARISCAL / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
MARTA CASADO / BARCELONA

Comença el 'pressing' PSOE. Per partida doble. El rellotge constitucional s'ha posat en marxarellotge constitucional i totes les mirades apunten als socialistes, les abstencions dels quals són necessàries per aconseguir la investidura de Mariano Rajoy. Precisament per aquesta raó, i amb el fantasma d'unes terceres eleccions per Nadal, els membres del PP han començat la seva campanya per aconseguir un canvi en la posició del PSOE.

Pablo Casado, vicesecretari de comunicació del PP, ha reconegut en una entrevista a la cadena SER que la seva oferta de cara a possibles negociacions amb el PSOE segueix sent la mateixagarantir el govern als socialistes a les comunitats on no tenen majoria si Podem els retira el suport i portar a terme pactes d'Estat contra el terrorisme, per la unitat d'Espanya o en el camp de l'educació, entre altres. 

Notícies relacionades

"Més no podem fer" ha assegurat el dirigent conservador, que també ha qualificat l'oferta del seu partit de "generosa i amb altura de mires". Per aquesta raó, Casado ha descartat que el seu partit presenti a la investidura un candidat alternatiu a Rajoy. "Com que Sánchez no es posar al telèfon ni vol pactar, ¿haurem de començar a pensar què ha de canviar el partit guanyador? És insòlit", ha afirmat el diputat popular.

En aquesta mateixa línia, el vicesecretari de comunicació s'ha mostrat molt crític amb l'actitud de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de negar-se a parlar amb Rajoy i li ha demanat que "canviï de posició". De fet, s'ha mostrat confiat que així ho farà. "El PSOE no permetrà les terceres eleccions en un any i Sánchez acabarà tenint una posició responsable", ha augurat el diputat conservador. Casado ha advertit, a més, que "si el PSOE és responsable d'un bloqueig, ho tindria complicat per competir en l'oposició amb Podem". Casado, que ha negat que estiguin pressionant els socialistes, ha insistit que no demanen al PSOE que recolzi les mesures del PP, però sí que s'"abstingui".