El PP assegura que si el Suprem imputa Rita Barberá serà suspesa de militància

"Al partit, tots som iguals", assegura Casado, que recorda que aquesta mateixa mesura es va adoptar amb els regidors valencians investigats pel 'cas Imelsa'

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha admès aquest dijous que si el Tribunal Suprem imputa "formalment" l'exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá, "li passarà el mateix" que als seus antics regidors, que van ser suspesos al març de militància per un presumpte delicte de blanqueig. Segons ha afegit, al partit "tots" són iguals.

Així s'ha pronunciat quan li han preguntat si seria partidari de prendre mesures contra Barberá si el Suprem la imputa, després que la setmana passada la Fiscalia hagi demanat a l'alt tribunal que obri causa contra l'exregidora per la comissió d'un presumpte delicte de blanqueig en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València, en el marc de l'operació Taula derivada del 'cas Imelsa'.

"Si hi ha una imputació formal li passarà el mateix que als altres regidors de València. Tindrà un procediment intern i hi haurà una suspensió cautelar de militància", ha manifestat, i ha subratllat que "fins ara" no s'ha produït aquesta "imputació formal".

En una entrevista a La Sexta, Casado ha assenyalat que la gent pot tenir la seguretat que, bé sigui un regidor desconegut o bé sigui una alcaldessa "molt coneguda" com Barberá, s'apliquen i es compleixen "les mateixes normes". "Al partit tots som iguals", ha postil·lat.

¿QUAN SE N'HA D'ANAR UN CÀRREC?

Notícies relacionades

Davant el fet que el document que el PP ha enviat a Ciutadans per negociar fixi la dimissió d'un càrrec en l'obertura de judici oral, Casado ha explicat que aquesta és la posició que recull el codi intern del PP i es va aprovar en la seva ponència política.

Segons ha afegit, si el que es produeix és una imputació -investigació, segons l'última reforma de la llei d'enjudiciament criminal-, el que hi pot haver són procediments interns com la suspensió de militància, ser avisat o petició que es deixi el càrrec. "Però no és automàtic perquè depèn del cas, perquè no presumeix una culpabilitat", ha dit, i ha afegit que en el cas del judici oral sí que s'ha d'abandonar el partit perquè un jutge ja estima que hi ha indicis per anar a judici.