El PP citarà aquesta setmana Barberá pel 'cas Taula'

La cúpula conservadora es distancia de la intenció de Bonig que els regidors de l'ajuntament entreguin la seva acta ja

Levy s'esforça que cali la idea que "no hi ha divisió" en el partit i entre aquest i el Govern sobre com afrontar la corrupció

dcaminal32996290 madrid 29 02 2016  politica rueda de prensa de la 160229140607

dcaminal32996290 madrid 29 02 2016 politica rueda de prensa de la 160229140607 / Agustin CATALAN

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

L'instructor de l'expedient informatiu obert a Rita Barberá i la resta de presumptes implicats en el 'cas Taula', Francisco Molinero, citarà aquesta setmana tots els investigats, segons ha avançat la vicesecretària Andrea Levy després del comitè de direcció del PP presidit per Mariano Rajoy

Molinero els donarà audiència a Madrid o València, amb la vista posada a "clarificar el cas" com més aviat millor, segons ha garantit Levy. En funció de les seves explicacions, el comitè de drets i garanties decidirà si a Barberá i a la resta se'ls aparta cautelarment o definitivament de militància. 

En aquest sentit, els nou regidors de l'Ajuntament de València investigats per la justícia ja van sol·licitar ser suspesos temporalment, cosa que implica que continuen en el grup municipal popular però com a independents. La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, però, fa dies que manté una lluita perquè entreguin la seva acta, una actuació que no és recolzada íntegrament per la direcció nacional, com aquest dilluns s'ha posat de manifest quan, preguntada per aquest assumpte, Levy ha asseverat que cabria esperar que s'acabi l'expedient obert a Madrid per exigir als regidors aquest pas. Bonig per contra els va donar un termini perquè entreguin la seva acta que finalitza aquest dimarts. 

LES DIVISIONS PER LA CORRUPCIÓ

Tot i que les desavinences entre Madrid i València per aquest assumpte són manifestes i Levy no ha intentat dissimular-les, la vicesecretaria sí que ha posat especial interès a girar full de les diferències entre la vella guàrdia i els més joves, com ella, arribats recentment a la direcció del PP, i entre aquests i el Govern sobre quina resposta donar als casos de corrupció que esquitxen les seves files. El 'cas Barberá', amb Rajoy defensant l'exalcaldessa mentre els vicesecretaris exigien contundència, ha tret a la llum unes diferències que Levy aquest dilluns ha volgut negar, amb contundència: "Qui busqui qualsevol divisió, fractura o baralla, en el PP o entre el PP i el Govern, punxa sobre os". 

Així mateix ha reclamat unitat i remar tots a l'una perquè Rajoy aconsegueixi revalidar el seu càrrec en el Govern i deixar els afers interns per més endavant. 

ATAC CONTRA LA NEGOCIACIÓ DEL PSOE I PODEM

Notícies relacionades

Levy, d'altra banda, ha destinat bona part de la roda de premsa després del comitè de direcció a denunciar que l'acord a què estan intentant arribar el PSOE i Podem "amaga un referèndum emboscat", com segons la seva opinió demostren els "pactes en la foscor" que estan portant a terme Miquel Iceta i Xavier Domènech.

La dirigent ha carregat a més contra la força morada, a la qual ha qualificat de "castussa", per l'incident protagonitzat per la diputada podemista i exjutge Victoria Rosell, que es va negar a ser identificada en un aeroport.