Rita Barberá nega davant el PP haver blanquejat diners

L'exalcaldessa, que està "preocupada" per la seva situació, va declarar davant l'instructor de l'expedient informatiu conservador el 3 de maig

El vicesecretari d'organització assegura que per ell corrupció és únicament "robar"

 

  / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Rita Barberá va declarar davant l'instructor de l'expedient informatiu obert pel PP pel 'cas Taula' el dia 3 de maig, segons ha revelat aquest dimarts el vicesecretari d'organització popular, Fernando Martínez-Maillo. El dirigent ha assenyalat a més que parla "habitualment" amb l'exalcaldessa i que aquesta nega "la realitat del que surt publicat", és a dir, que el PP valencià blanquegés diners per finançar les campanyes electorals. 

Per això, Barberá està "preocupada" per la situació, segons Martínez-Maillo, que també ha aclarit que no sap què ha declarat exactament la també senadora davant l'instructor del cas. 

El jutge del 'cas Imelsa', del qual es deriva l'operació Taula, ha demanat al Suprem que imputi Barberá, però els jutges encara no han pres una decisió i es preveu que la sentència es prolongui diversos mesos. Per això al PP hi ha un debat al voltant de si l'exalcaldessa ha de ser expulsada ja, sobretot per no perjudicar la campanya de Mariano Rajoy en les eleccions generals del 26 de juny, o bé el partit ha d'esperar que el Suprem la imputi definitivament abans d'apartar-la cautelarment de militància. Més enllà del treball de l'instructor, a la formació tothom dóna per fet que l'última decisió la prendrà Rajoy i, tenint en compte la tendència del líder per preservar la presumpció d'innocència, és probable que la resolució es dilati fins que el Suprem intervingui. 

EL CAS DE MAROTO I ALONSO

Notícies relacionades

El vicesecretari d'organització, en una entrevista a la cadena SER, ha afirmat que, segons ell, corrupció és únicament "robar", i que això deixa fora el tràfic d'influències, la prevaricació, etc. Martínez-Maíllo ha reclamat que en la pròxima legislatura s'arribi a un pacte d'Estat en què es determini "què és exactament corrupció i en quins àmbits" perquè, entre altres motius, els partits tinguin la mateixa vara de mesurar.

Amb la definició de corrupció del dirigent conservador, el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, i el vicesecretari de sectorial, Javier Maroto, queden fora de tot dubte perquè, segons ha al·legat, la sanció de tots dos per perjudicar les arques de Vitòria és merament administrativa, no és definitiva i va ser presa per una consellera d'IU del Tribunal de Comptes.