El 'petit Nicolás' assegura que Oriol Pujol li va donar informació sobre el germà de Junqueras

El polèmic personatge augura que sortiran més "gravacions sensibles"

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Francisco Gómez Nicolás, més conegut com el 'petit Nicolás', ha afirmat aquest divendres que "després del 9-N, el problema més greu era ERC". En una entrevista a Rac1, ha relatat la seva participació en l''operació Catalunya', una presumpta conspiració policial per desacreditar l'independentisme, i en què ell era un "mindundi", "un col·laborador més". El televisiu personatge ha recordat que llavors ell era molt jove -ara té 22 anys-.

El 'petit Nicolás' ha aprofitat per afirmar que ell tenia reunions d'alt nivell amb alts càrrecs del Centre Nacional d'Intel·ligència. "El CNI volia informació de corrupteles d'ERC i, com que no en trobaven, em va demanar que em reunís amb gent de CiU". El jove ha explicat que va tenir reunions amb Oriol Pujol i amb Cristóbal Martell -l'advocat de la família Pujol-, i ha assegurat que Oriol Pujol li va donar "una informació" sobre el germà d'Oriol Junqueras.

Notícies relacionades

L'objectiu que li havien encomanat, segons ha explicat, era "oferir un tracte de favor a la família Pujol" a canvi d'informació d'ERC que pogués "desestabilitzar" el procés. Implicat en l''operació Catalunya', el 'petit Nicolás' afirma que les seves ordres provenien de la Moncloa i diu que ha mantingut diferents reunions amb Soraya Sáenz de Santamaría i converses amb Jorge Fernández Díaz. Preguntat pel comissari José Villarejo, a qui s'assenyala com un dels impulsors de la unitat policial secreta, ha assegurat no ha parlat mai amb ell. 

GRAVACIONS I MORTADEL·LO I FILEMÓ

El jove ha reconegut que, més enllà de les converses que ja s'han filtrat, "hi ha més reunions sensibles gravades" del ministre Fernández Díaz amb altra gent -no ha detallat noms-, i assegura que "acabaran sortint". En aquest sentit, ha afirmat que "encara sortiran més cosese sobre Catalunya, i em puc imaginar què serà". "El ministre infravalora la gent, i després passa el que passa", ha dit Gómez, que ha afegit: "Mortadel·lo i Filemó es queden curts amb tot el que han fet des de la cúpula d'Interior. Són uns maldestres", ha afegit.