Margallo defensa que la competència en afers estrangers és només de l'Estat

El ministre ha insistit també en la necessitat d'un govern del PP per evitar unes terceres eleccions

 

  / J. M. PRATS

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, manté inalterable la seva postura sobre la Conselleria d'Exteriors creada per la Generalitat de Catalunya. El ministre va afirmar dijous passat, en una roda de premsa que va oferir amb el seu homòleg equatorià, Guillaume Long, que les comunitats autònomes no són subjecte de dret internacional i que aquest correspon únicament a l'Administració General de l'Estat. 

"El problema no és el nom", afirmava el cap de la diplomàcia espanyola en referència a la Conselleria d'Exteriors. "La direcció de la política exterior correspon al Govern, a qui també correspon la coordinació de les accions a l'exterior que en l'exercici de les seves competències desenvolupin les comunitats", va subratllar García-Margallo.

Les declaracions van tenir lloc després que el Tribunal Constitucional aixequés la suspensió cautelar sobre el departament que dirigeix Raül Romeva, prèviament impugnat per la vulneració d'una competència exclusiva estatal. 

NOVES ELECCIONS

Notícies relacionades

En referència al futur polític d'Espanya, el ministre va afirmar que o el Partit Popular està en el govern o Espanya està abocada a unes terceres eleccions. Al mateix temps va reconèixer la necessitat d'una "conjunció constitucionalista dels tres partits", on "el PSOE és imprescindible" per encarar les reformes necessàries a Espanya.

En aquest sentit, Margallo va insistir en la necessitat d'"un govern amb un suport parlamentari extraordinàriament sòlid” per fer front als desafiaments que presenta el país. Així mateix, reconeixia que “la bona notícia” del resultat electoral és que obliga els partits a dialogar.