DECLARACIONS ABANS DEL CONSELL EUROPEU DE BRUSSEL·LES

Rajoy demana calma a Rivera i no "radiar" les negociacions

El líder del PP aposta per una "coalició forta" i, si no és possible, espera que es deixi governar "el que ha guanyat"

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Mariano Rajoy ha demanat aquest dimarts calma i "sentit comú" a Albert Rivera, a qui ha enviat dos missatges molt clars: que les negociacions és millor portar-les "sense pressió" i no "radiar-les" als mitjans de comunicació constantment, i que el PP, amb ell de candidat, ha tornat a guanyar les eleccions "amb més de 2,5 milions de vots sobre el segon". "Anar a pròximes eleccions com a conseqüència de l'entossudiment d'algú seria un disbarat que no oblidaríem a Espanya en moltíssims anys", ha afegit.

"Tothom s'ha de tranquil·litzar", ha dit pocs minuts després d'arribar a Brussel·les quan se li ha preguntat per Rivera. El líder del PP ha insistit que ell aposta per formar "una coalició forta, per a quatre anys", però que si la resta de forces polítiques "no volen", espera que "almenys" deixin governar "el que ha guanyat encara que ho hagi de fer en una situació de dificultat". 

La tensió postelectoral s'ha traslladat aquest dimarts a la capital belga, on han volat també Pedro Sánchez i el fundador del partit taronja. Rajoy participarà en el Consell Europeu d'estiu i els líders del PSOE i Ciutadans s'han reunit amb els dirigents socialistes i liberals del continent en la tradicional reunió que totes les famílies polítiques fan abans de la cimera.  

Mariano Rajoy

candidat del pp

"Tothom s'ha de tranquil·litzar. Reivindico el dret a governar, perquè hem guanyat les eleccions amb més de 2,5 milions de vots sobre el segon" 

Notícies relacionades

El cap de l'Executiu no ha volgut entrar al detall de les últimes declaracions de Rivera, que ha assegurat que el seu partit no entrarà en un Executiu on continuïn Rajoy de president i Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díazde ministres. "Jo no entraré en debats ni en disputes, les converses sobre aquestes negociacions s'han de portar sense la pressió d'estar constantment radiant-les als mitjans de comunicació", ha declarat. 

ACATAR "EL QUE HAN DIT ELS ESPANYOLS"

El líder del PP ha recordat la gran distància que el separa del PSOE (137 davant 85 escons) i ha reclamat que "es faci cas al que han dit els espanyols". Rajoy ha lamentat que el Congrés faci set mesos que no presenta projectes de llei. "A mi m'agradaria un Govern amb el màxim suport parlamentari possible perquè hi ha decisions importants i temes que s'han d'abordar en què Espanya s'hi juga molt, per exemple el de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea", ha comentat.