DE TORNADA A LES URNES

L'enquesta prohibida de les eleccions generals del 26-J: segon sondeig

'El Periòdic d'Andorra' publica una enquesta diària amb l'evolució de vots i escons

1
Es llegeix en minuts

'El Periòdic d'Andorra' publica aquest dimecres la segona entrega de l'enquesta prohibida de les eleccions generals del pròxim 26 de juny. El rotatiu actualitzarà fins dissabte les dades cada 24 hores per conèixer l'evolució dels vots i els escons. Dissabte (jornada de reflexió), no obstant, s'oferiran dues entregues: una, com les anteriors, al migdia, i una altra poc abans de la mitjanit.

Com en anteriors eleccions --les generals del 2008, les catalanes del 2010, les municipals del 2015 a Barcelona o les generals del 20-D--, 'El Periòdic d'Andorra' ofereix als electors un 'tracking' diari encarregat al Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) sobre les expectatives electorals, que a Espanya està prohibit des de l'anterior mitjanit.

Notícies relacionades

Aquesta paradoxal situació és responsabilitat exclusiva dels partits polítics amb representació parlamentària quan el 2011 es va reformar la llei electoral i van renunciar a adaptar-la a la nova realitat digital, mantenint el veto a publicar i difondre sondejos electorals des de cinc dies abans dels comicis. No obstant, tant els partits (que estan finançats amb diner públic) com empreses encarreguen aquests 'trackings' per conèixer les tendències de l'última setmana de campanya, unes tendències que poden ser decisives per decantar la balança a les urnes.

Amb el sondeig diari d''El Periòdic d'Andorra' es corregeix aquesta situació i els ciutadans accedeixen a la mateixa informació que tenen a l'abast les elits.

34273875 60

34273875 60 / JOSE LUIS ROCA