TORNADA A LES URNES

'El Periòdic d'Andorra' publicarà una enquesta diària sobre el 26-J des d'aquest dimarts

La pàgina web del rotatiu oferirà cada 24 hores fins dissabte l'evolució en escons i percentatge de vots

1
Es llegeix en minuts

El Periòdic d’Andorra’ publicarà una enquesta diària sobre les eleccions generals del 26-J a partir d'aquest dimarts. La pàgina web del rotatiu oferirà un ‘tracking’ cada 24 hores fins dissabte que permetrà conèixer l'evolució tant en escons com en percentatge de vot.

Notícies relacionades

‘El Periòdic d’Andorra’ porta a terme aquesta iniciativa davant l'immobilisme del Parlament espanyol, que es nega a adaptar la llei electoral a la realitat digital del segle XXI. La legislació prohibeix publicar o difondre enquestes des de cinc dies abans de les votacions. No obstant, tant els partits (finançats amb diner públic) com algunes empreses contracten aquest tipus de ‘trackings’ per conèixer les tendències de l'última setmana de campanya. Amb aquest sondeig, tots els ciutadans podran accedir a la mateixa informació de què disposen les elits.

DUES ENTREGUES LA JORNADA DE REFLEXIÓ

El primer sondeig el publicarà ‘El Periòdic d’Andorra’ aquest dimarts a les 13.00 hores i constarà de 900 entrevistes. Cada 24 hores s'actualitzaran els resultats amb la incorporació de 300 noves entrevistes cada dia. Dissabte, jornada de reflexió, hi haurà dues entregues. La primera, també al migdia, constarà de 900 entrevistes, mentre que la segona, poc abans de diumenge a la mitjanit, tancarà els ‘trackings’ amb 1.000 enquestats. D'aquesta manera, els electors podran acudir a aquesta inèdita repetició electoral amb dades actualitzades.