Díaz adverteix a Podem que els vots andalusos "no li serviran per pagar els privilegis de Colau"

La líder del PSOE-A torna a rebutjar qualsevol acostament a Podem després dels comicis

PSOE / YOUTUBE

3
Es llegeix en minuts
J.C. / SEVILLA

La secretària general del PSOE andalúsSusana Díaz, va tornar ahir a marcar les línies vermelles al secretari general, Pedro Sánchez, sobre qualsevol possible acostament a Podem. Poc després que el líder de la formació morada, Pablo Iglesiases comprometés a convocar un referèndum i “respectar els drets de Catalunya”, la presidenta andalusa va plantar cara. “Que tinguin clar que els vots dels andalusos no els serviran per pagar un peatge a les marees ni els privilegis d'Ada Colau”.

La també presidenta de la Junta d'Andalusia ha sigut una de les líders socialistes a parlar més clar en contra de qualsevol acord amb Podem, a qui qualifica “d'enemic”. Presumeix que Andalusia és l'única regió on aconsegueixen parar-li els peus a Pablo Iglesias. El fortí socialista que encara resisteix, clau per a qualsevol formació que vulgui arribar a la Moncloa, ja va avisar el 20 de desembre que els seus 22 diputats anirien per lliure i votarien en contra de l'elecció de Pedro Sánchez com a president si era amb el suport de Podem.

En un míting a Vélez-Málaga aquest dissabte, Díaz va tornar a plantejar aquesta tesi. “Si diuen que la batalla és aquí (a Andalusia), que tinguin clar que els vots dels andalusos no els serviran per pagar els privilegis d'Ada Colau ni els desvaris dels independentistes amb qui ell està compromès”. “Si ho ha de pagar, que ho pagui de la seva butxaca”, va afegir.

La líder socialista sempre ha defensat el paper d'Andalusia com a agulla de la balança del model territorial per garantir que no hi hagi desigualtats ni privilegis. Ahir hi va tornar a al·ludir recordant que “Andalusia no vol solidaritat a Espanya”, va dir, ja que “la solidaritat la defensen els que mantenen els privilegis o pensen que han de tornar els privilegis”. Díaz va rescatar llavors el 28-F, la data del referèndum sobre la iniciativa del procés autonòmic, quan “els andalusos aixequem la bandera de la igualtat amb la resta d'Espanya: ni més que ningú ni que tampoc ningú sigui més que nosaltres. Aquesta és la nostra bandera, que avui segueix sent necessària”, va afegir.

Díaz també va intentar elevar la moral de la militància davant les enquestes adverses apel·lant a l'orgull d'un partit “gran”. Va carregar contra tots aquells que ara volen “copiar la socialdemocràcia”, el valor innat entre els socialistes. “Per a ells la batalla és la dels vots, però per a nosaltres és la de donar dignitat a les persones”, va defensar. I va acusar la formació morada de “voler el nostre espai, ser el PSOE, però el PSOE és aquí i som forts”, a més de carregar contra els que “volen el nostre llegat, el que nosaltres hem fet, i volen acabar amb nosaltres”. “Però guanyarem i a guanyar bé”, va advertir.

CONTRA LES ENQUESTES

Notícies relacionades

“Que es preparin, que aquí està el PSOE”, va desafiar els que donen per vàlides les enquestes que els situen com a tercera força política, i va posar l'accent en “l'orgull de saber que el que necessita Espanya és més PSOE, més igualtat, més llibertat, més garantia que tots i cadascun de nosaltres rebrem un tracte just”. Així, va carregar contra el PP i Podem per reduir la contesa electoral a només dos camins: “Ni el que només parla de la por als altres i es presenta com la garantia de la seguretat” sense canviar res, en al·lusió al PP, ni “el dels que només diuen que s'ha de canviar tot, encara que funcioni” i que actuen moguts amb “amb ràbia i rancor pel PSOE”.

En aquest punt, va tornar a carregar contra Podem. “No estem disposats que ningú vingui a dir-nos que ens tornarà la democràcia, perquè això ens pertany a tots”, va dir, per a continuació recordar que a Andalusia, amb un govern socialista des de fa 33 anys, “no s'aixeca una bandera, sinó una idea, s'aixequen els valors d'igualtat entre els ciutadans”.