Rajoy prioritza Catalunya i visitarà Barcelona i Lleida en campanya

El líder conservador se centrarà també en Madrid, Andalusia, el País Valencià i Castella-la Manxa

Els conservadors busquen prendre vots a C's en una desena de províncies on la formació taronja no va aconseguir escó

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El PP ha fixat Catalunya -a més de Madrid, el País Valencià i Andalusia- com una de les comunitats prioritàries per buscar vots de cara a les eleccions generals del 26 de juny. El líder del PP, Mariano Rajoy, visitarà en campanya en dues ocasions Catalunya. El diumenge 19 recalarà a Lleida i el dimarts 21 a Barcelona. 

Lleida va ser des del primer moment un objectiu important per al PP, ja que al desembre la formació conservadora va perdre per pocs vots l'escó del veterà José Ignacio Llorens. De fet, el coordinador del PPC, Xavier García Albiol, fa setmanes va confirmar només aquest míting, i això va permetre la interpretació que Rajoy relegava Catalunya. Si bé aquesta no era la intenció, segons fonts de la cúpula popular, dissabte passat el president en funcions va presentar el seu programa electoral a Barcelona i finalment s'ha inclòs un acte electoral en la campanya oficial. 

El vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha assenyalat aquest dimarts que a Barcelona, on el PP va obtenir quatre escons, "s'hi ha d'anar sí o sí", ja que és una de les ciutats més importants. En l'estratègia del PP també pesa la intenció de robar vots a Catalunya tant a C's com a CDC, a la recerca d'aquells ciutadans conservadors desencantats amb el desafiament independentista. 

PELS VOTS DE CIUTADANS

Notícies relacionades

El dirigent ha explicat a més, en la presentació del recorregut davant la premsa, que el camí del cap de l'Executiu en funcions està molt meditat i ajustat a les dades de les urnes fa només quatre mesos. Així, Rajoy prioritzarà les comunitats amb més població, com Madrid, Andalusia i el País Valencià, a més de Catalunya, però també aquelles circumscripcions on les anomenades restes de vots van determinar molt la distribució de escons, així com la desena de províncies on Ciutadans no va obtenir representació i sí Podem, amb l'objectiu d'intentar convèncer aquells votants que van optar per Albert Rivera que apostin pel vot útil per conformar govern que implicaria recolzar el PP, com a llista previsiblement més votada.

En total, el PP té comptabilitzats al voltant de 300.000 vots de Ciutadans que en aquestes circumscripcions no van servir per a l'obtenció d'escons i que podrien anar a parar al partit conservador.