Rivera afluixa el veto a Rajoy

El candidat de C's diu ara que ell no vol "fer fora ningú d'un Govern"

El polític català havia suggerit en diverses ocasions que forçaria la sortida del polític del PP si necessités els vots del partit taronja

dcaminal34170417 madrid  06 06 2016  albert rivera  ciudadanos  dur160606113625

dcaminal34170417 madrid 06 06 2016 albert rivera ciudadanos dur160606113625 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Albert Rivera recula. El candidat de Ciutadans ha afluixat el veto que durant mesos ha posat a Mariano Rajoy. «No demanaré condicions per estar en un Govern ni demanaré vicepresidències com [Pablo] Iglesias. Jo no voldré fer fora ningú d’un Govern, però per a tot això s’ha de parlar de contingut, no de persones», va declarar en una entrevista a TVE.

    El president de C’s va afegir que ell confia que tant el president en funcions com Iglesias i el socialista Pedro Sánchez facin «un pacte antibutaques» i no siguin «un impediment perquè Espanya tingui un Govern».

Notícies relacionades

    Durant mesos, Rivera ha assegurat que el seu partit no facilitaria la continuïtat de Rajoy al capdavant d’un govern, insinuant que forçaria la seva sortida si el PP demanava el seu suport. C’s ja va actuar així a la Rioja l’any passat, per exemple, després de les eleccions autonòmiques. El primer a donar un avís clar va ser el secretari d’organització, Fran Hervías, en una entrevista amb EL PERIÓDICO, el mes d’agost passat. «Si cal treure Rajoy, com Pedro Sanz [expresident de la Rioja], es farà», va assenyalar.

ELS CONTINGUTS / A quatre dies que comenci la campanya, Rivera va dir que no posarà «condicions sobre les persones, sinó sobre els continguts», i les seves condicions seran polítiques per acabar amb la corrupció (cosa que li ha negat a Rajoy en nombroses ocasions arran dels últims escàndols), la lluita contra l’atur, la reforma de la justícia i de l’educació.