Homs diu que se sent "decebut" i "cabrejat" amb Oriol Pujol

El cap de llista de CDC per al 26-J lamenta que el fill de l'expresident no li expliqués la veritat sobre el 'cas ITV'

undefined33667665 madrid  25 04 2016  francesc homs  dl  durante la 160425220300

undefined33667665 madrid 25 04 2016 francesc homs dl durante la 160425220300 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

"Decebut" i "cabrejat". Així és com diu que se sent el cap de llista de CDC en els comicis del 26 de juny, Francesc Homs, amb Oriol Pujol després que la fiscalia hagi demanat cinc anys de presó per la seva implicació en el 'cas ITV'. Segons la investigació, Pujol va utilitzar el seu poder polític per afavorir un empresari amic seu que, a canvi, li va pagar comissions a través de la seva dona, Anna Vidal.

Segons ha explicat Homs en una entrevista a RNE, l'exsecretari general de CDC va donar una altra versió sobre el cas. "Se'm va explicar que tot això no era veritat", ha recordat, en referència a les explicacions internes que Oriol Pujol va transmetre a la cúpula de CDC quan es va fer pública la investigació.

Així, encara que ha esgrimit el "principi de presumpció d'innocència", Homs ha admès que el seu excompany a la direcció del partit l'ha "decebut". "I de quina manera", ha subratllat, al mateix temp que ha assegurat que confia "en l'administració de justícia" davant un cas d'"aprofitament particular".

COP BAIX DE LA CUP

Notícies relacionades

El candidat de CDC també ha lamentat el veto de la CUP als pressupostosCUP  i ha considerat que és "un cop baix al Govern", a més d'un "incompliment flagrant del compromís que va adquirir" al subscriure l'acord d'estabilitat parlamentària.

"Tenen divisions internes i ho resolen projectant-ho en els altres, i això no es pot fer", ha afegit Homs abans de demanar als diputats de Junts pel Sí que facin pinya, en una clara advertència a ERC, que, segons ell, a vegades practica l'"equidistància".