LES PORTADES DE LA PREMSA

Una okupa de Gràcia va ser detinguda el 2015 en una operació antiterrorista, assegura 'Abc'

El diari informa que és una de les activistes que es van fixar amb ciment al 'banc expropiat'

Sánchez declara a 'El Mundo' que descarta abstenir-se perquè governi el PP

portadaara0106-1

portadaara0106-1

4
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

A la dreta mediàtica li agrada acarnissar-se en les presumptes relacions dels moviments alternatius i antisistema amb el terrorisme. No hi ha matisos ni tonalitats. Tot és blanc o tot és negre. I si els suposats nexes s'han establert a Catalunya, oli en un llum. La portada de l''Abc' d'aquest dimecres es dedica a informar monogràficament que una de les okupes de Gràcia que la setmana passada es van fixar amb ciment al 'banc expropiat' per evitar el desallotjament del local per part dels Mossos havia sigut detinguda en una operació antiterrorista desplegada el 2015. El centenari diari madrileny cita fonts de "la investigació policial". 

'La Vanguardia' també es refereix al 'banc expropiat' a la primera pàgina, però per informar que l'Ajuntament de Barcelona descarta comprar-lo.

CONTRA EL TRACTE ESPECIAL A CATALUNYA

Tant 'El País' com el seu gran competidor, 'El Mundo', dediquen els principals titulars de les seves respectives portades al PSOE. El primer destaca que, com era previsible, els líders territorials socialistes rebutgen el pacte bilateral amb Catalunya que proposa Pedro Sánchez en el marc d'una reforma constitucional.

El diari d'Unedisa, per la seva banda, entrevista el secretari general del PSOE, que descarta abstenir-se perquè governi el Partit Popular. "No s'elegeix president a qui té més vots --argüeix Sánchez-- sinó el que guanya més escons per a la investidura".

En conseqüència, si els resultats de les eleccions del 26-J no són gaire diferents dels del 20-D i ningú cedeix, el desenllaç de la segona convocatòria a les urnes pot ser igual de desastrós que el de la primera. I no s'haurà fet cas de la recomanació, entre altres veus autoritzades, del Cercle d'Economia, que la setmana passada va proposar permetre governar a la llista electoral que rebés més sufragis.

'La Razón', però amb cossos de lletra inferiors, també subratlla la "guerra" oberta entre Sánchez i els barons com a conseqüència del "tracte diferencial" amb Catalunya que propugna el secretari general del partit.

CAMPS DE REFUGIATS A FRANÇA

Igual que EL PERIÓDICO, 'El País', 'La Vanguardia' i 'Ara' ressalten la intenció de l'Ajuntament de París d'obrir un camp de refugiats a la capital francesa. L'alcaldessa socialista Anne Hidalgo es desmarca així del Govern francès, també socialista, que va ordenar desallotjaments de campaments il·legals.

Els nacionalistes 'El Punt Avui' i 'Ara' dediquen els principals titulars dels seus 'aparadors' a la presentació al Parlament de la primera llei de 'desconnexió': la de l'Agència de Protecció Social, embrió de la futura seguretat social de la Catalunya independent. Inicialment, el nou ens gestionarà totes les prestacions que són competència de la Generalitat, a l'espera de la secessió. 'El País' i 'La Vanguardia' també ho citen a la portada, però amb tipografies modestes.

TITULARS DE LES PORTADES  

EL PAÍS

"Els líders del PSOE rebutgen un pacte bilateral amb Catalunya"; "Brussel·les amplia la dotació i els terminis per a les inversions del 'pla Juncker"; "El Parlament comença a tramitar la primera llei de ruptura"; "La UE recolza que es prohibeixi portar el vel a la feina"; "Educar en la tribu. 130 grups de famílies practiquen la criança compartida a Espanya".

EL MUNDO

"Pedro Sánchez: "Descarto que governi el PP amb l'abstenció del PSOE"; "Granados va recaptar per al PP fins a tres anys després del seu cessament"; "EUA alerta de risc d'atemptats a l'Eurocopa, el Tour i la JMJ de Cracòvia"; "L'Argentina demana a Espanya dades per inculpar ETA per lesa humanitat".

ABC

"Una okupa de Gràcia va ser detinguda el 2015 en una operació antiterrorista. Els Mossos la van trobar la setmana passada "fixada" amb ciment dins d'una "gran caixa forta" del "banc expropiat". La CUP atia la violència a Barcelona per desgastar Colau".

LA RAZÓN

"13-J: el debat a quatre obrirà la campanya electoral, amb moderadors de RTVE, Atresmedia i Mediaset"; "Guerra entre Sánchez i els barons pel "tracte diferencial" a Catalunya"; "Colau negocia una rebaixa del preu del "banc expropiat" per donar-lo als okupes"; "EUA alerta d'atemptats a l'Eurocopa i l'Estat Islàmic amenaça Espanya".

LA VANGUARDIA

"París anuncia que crearà un camp de refugiats"; "Els ingressos per impostos es redueixen el 8,7%"; "Junts pel Sí i la CUP rebaixen la primera llei de ruptura"; "La sala de plens de Barcelona tindrà accent republicà"; "El TC frena part de la llei d'emergència social".

ARA

"JxSí-CUP: Desacord pels pressupostos; acord per la seguretat social"; "París obrirà un "campament humanitari" per als refugiats"; "Tardà-Rufián: "Votar Podem aquí a Catalunya és esperar que canviï el que no canviarà".

EL PUNT AVUI

"La primera llei de la desconnexió, en marxa"; "Front comú d'alcaldes per la renda garantida ciutadana"; "Xarxes socials contra el gihadisme"; "Amnistia Internacional veu arbitrari el sistema d'asil espanyol"; "Juan Carlos Girauta: "El nostre model és el federal; sempre ho ha estat".

EL PERIÓDICO

"¿Insensibles? Les institucions han deixat de reaccionar a les imatges dels refugiats morts al Mediterrani malgrat la pressió de la societat"; "París impulsa un camp per albergar els asilats"; "Els EUA aconsellen no viatjar a Europa per por d'atemptats"; "La llei de pobresa energètica, suspesa pel TC".

Notícies relacionades

EL CORREO

"Osakidetza confirma tres casos de tuberculosi entre alumnes de la UPV"; "Euskadi lidera la retallada del dèficit autonòmic mentre el 'forat' de l'Estat creix"; "Un entrenador adolescent denuncia que va ser agredit en un partit de nens de 6 anys"; "Un San Mamés amb pinta de pavelló. Les obres per pal·liar els problemes de pluja descobreixen una imatge insòlita del camp".