Les dues vivendes, els tres locals i les sis finques rústiques del diputat de la CUP Benet Salellas

El parlamentari anticapitalista defensa l'okupació de finques "abandonades, que no tenen un fi social"

Assegura que no l'ha molestat que es difongués la seva declaració a les xarxes socials, però demana que no es tregui de context

 

  / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

Després que ahir, dimarts, s'avivés el debat sobre l'okupació arran de les paraules de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que va contestar amb un "depèn"depèn a la pregunta de si es podien okupar les segones residències, es va difondre a les xarxes socials la declaració de béns que va presentar el seu company Benet Salellas al Parlament, un tràmit necessari per a tots els diputats.

Onze immobles apareixen en el document presentat per Salellas, dels quals dos són vivendes (una d'elles és de compravenda i en posseeix el 50%, mentre que la segona és una herència i en posseeix el 100%), tres són locals que ha heretat (de dos d'ells posseeix el 100% i del tercer, el 25%), i sis són finques rústiques (posseeix el 100% de tres de les finques, el 50% de dos i el 25% d'una altra més, i totes excepte una les ha heretat).

La declaració de béns també detalla que té 10.300 euros en comptes corrents i altres dipòsits, té un 30% de la societat Salellas i Associats, de la qual és administrador, i té dues hipoteques de les quals li queda per amortitzar 206.648 i 7.314 euros respectivament.

UNA RESPOSTA DIFERENT

En declaracions a RAC-1, Salellas ha assegurat que no l'ha molestat que es difongués a les xarxes socials la seva declaració de béns. De fet, està penjada a la web del Parlament i pot ser consultada per qualsevol ciutadà. No obstant, el diputat cupaire ha reclamat que "no es tregui de context" ni que es "desenfoqui" el debat sobre l'okupació. "Que s'entengui que el que una família ha guanyat amb l'esforç del treball és un senyal d'una riquesa exagerada és perdre de vista els paràmetres del món en què vivim", ha afegit.

Notícies relacionades

Salellas ha explicat que el seu patrimoni prové d'una herència familiar, ja que el seu pare va morir quan ell tenia 28 anys i la seva mare, dos anys després, i els seus avis ja estaven morts. "Els meus avis eren agricultors. Els meus pares van treballar tota la vida: la meva mare era infermera en la sanitat pública, i el meu pare, advocat. Són gent que es va matar a treballar tota la vida i això va generar un patrimoni", ha insistit.

Segons ell, l'okupació ha de servir per denunciar l'especulació i la corrupció, i no en el patrimoni obtingut amb el fruit del treball. "Hem de situar-la sempre en el marc de les finques abandonades, que no tenen un ús social. En el meu cas això no passa: o hi visc jo o tenen algun tipus d'utilitat amb un inquilí", ha manifestat, al mateix temps que ha assegurat que ell no hauria donat la resposta sobre l'okupació que va donar Reguant.

Temes:

Okupes CUP