Pablo Iglesias ironitza amb un lema de campanya del PP: "Con-fianza"

El líder de Podem opina que la fiança d'1,2 milions que ha imposat el jutge als conservadors per la caixa b l'"acabaran pagant els ciutadans"

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, durant la seva participació en els diàlegs de la revista Mongolia / EFE / KIKO HUESCA / VÍDEO : YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va ironitzar a l'entrevista-col·loqui que va concedir a la revista 'Mongolia''Mongolia' dimarts passat amb un dels lemes utilitzats pel PP en una campanya electoral: 'Confianza'.

La broma va venir després que un dels entrevistadors li preguntés com és possible que els conservadors segueixin en primera posició en els sondejos quan estan afectats per escàndols de corrupció i han arribat, fins i tot, a ser amenaçats pel jutge José de la Mata amb un embargament si no paguen la fiança d'1,2 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil per la suposada caixa b que va treure a la llum el seu extresorer Luis Bárcenas.

Notícies relacionades

"Ells han triat molt bé el lema de campanya. 'Confianza'. Con-fianza d'1,2 milions d'euros", va respondre Iglesias, provocant el riure dels assistents. El PP va utilitzar aquest eslògan per a les eleccions autonòmiques i municipals del 27 de maig del 2007 i Mariano Rajoy va gravar un vídeo amb dirigents del PP avui dia condemnats, processats o investigats per casos de corrupció com Francisco CampsJaume Matas o Rita Barberá.

Durant l'entrevista, el secretari general de Podem va opinar que al final la fiança "l'hauran de pagar els ciutadans" i va acusar el PP de ser "pèssims gestors" al capdavant del Govern per haver situat el deute per sobre del producte interior brut, cosa que, segons ell, "no es mereix" Espanya.