Iglesias i Garzón faran quatre mítings conjunts la campanya del 26-J

Els candidats d'Units Podem compartiran escenari a Catalunya, Madrid, València i Andalusia

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Iglesias Alberto Garzón compartiran almenys quatre mítings en la campanya del 26-J, que en podrien ser alguns més si aconsegueixen quadrar dies addicionals en les seves atapeïdes agendes. El secretari general de Podem ha anunciat aquest dijous que aquests actes estan programats a Catalunya, Madrid, el País Valencià i Andalusia, encara que no ha especificat en quines localitats ni la data concreta dels esdeveniments.

Amb aquesta decisió cristal·litza l'esperit amb què van firmar l'aliança, en la qual Podem i IU van manifestar el desig de fer campanyes per separat per mantenir les seves identitats, però també d'encaixar alguns actes conjunts que facin visible la unió de les dues forces. L'elecció dels territoris no és casual. Catalunya, Madrid i el País Valencià són espais clau d'electors per al partit morat, veritables caladors de vot. En Comú Podem va obtenir 12 diputats, la confluència valenciana en va aconseguir 9 i Madrid, tot i ser la plaça més disputada, els en va atorgar 8 més. 

A Andalusia el resultat electoral d'Iglesias va ser molt més discret, perquè el fort arrelament del PSOE els dificulta la penetració. No obstant, fonts de la direcció opinen que de la mà d'IU poden aconseguir un bon resultat a les capitals andaluses, gràcies a la implantació històrica del partit d'esquerres. 

Notícies relacionades

Encara que les dates no estan confirmades, el més probable és que coincideixin amb moments simbòlics de la campanya, com l'arrencada, el míting central i el tancament, ja que Iglesias intervindrà aquesta vegada en menys grans actes per tenir temps de preparar les seves múltiples intervencions televisives. 

Preguntat pels debats electorals, Iglesias ha mostrat satisfacció per la decisió de Mariano Rajoy d'assistir en aquesta contesa a un enfrontament entre els quatre principals candidats, com va confirmar aquest dimecres el PP. A més, ha tornat a posar sobre la taula la proposta de debatre en un cara a cara amb Pedro Sánchez i Mariano Rajoy. El duel amb Albert Rivera ja està tancat, serà al programa 'Salvados'de Jordi Évole, i s'emetrà el 5 de juny.