Homs afirma que hi ha actituds a la CUP "que no són pròpies de demòcrates"

"Quan els portes la contrària, t'insulten", assegura el cap de llista de CDC per a les eleccions generals

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El candidat de CDC a les eleccions generals del 26 de juny, Francesc Homs, ha tornat a carregar contra la CUP acusant alguns dels seus membres de mantenir actituds poc demòcrates, cosa que no li genera "confiança". I, encara que ha destacat que l'acord que uneix la seva força amb els anticapitalistes al Parlament "no està trencat", ha advertit que no ho està "de moment" perquè "hi ha interrogants".

En una entrevista a TVE, Homs ha admès que CDC no pensa el mateix que els dirigents de la CUP "en la majoria de les coses", ja que, ha recordat, el seu partit no és antisistema, ni anticapitalista ni assembleari. "Hi ha moltes coses de la CUP que no m'agraden gens; he vist actituds a vegades de gent de la CUP que no són precisament, diguem, pròpies de qui creu de veritat en la democràcia, perquè quan els portes la contrària t'insulten", ha denunciat.

Notícies relacionades

Segons ell, i en referència a l'aprovació dels pressupostospressupostos, hi ha una part del partit anticapitalista que "té por d'assumir compromisos i parlar amb qui és diferent" i ha considerat que per aquest motiu es limiten a fer "un discurs simple i lineal que no és el que es porta al segle XXI en termes de modernitat i democràcia.

No és la primera vegada que Homs carrega contra la CUP. Recentment, en vigílies de la reunió dels anticapitalistes per decidir si s'obrien a negociar els comptes de la Generalitat amb Junts pel Sí, el dirigent convergent els va acusar de tenir un "to desafiador de mascle alfa" i de "trencar el somriure de l'independentisme". I el desembre passat, va considerar que tenen una ideologia que fa "impracticable" el procés sobiranista, i va advertir que si governessin "estaríem pobres i pelats".