EL POLS SOBIRANISTA

Homs acusa la CUP de tenir una actitud de "mascle alfa" (i David Fernàndez li respon)

Els cupaires decideixen aquest diumenge si negocien els pressupostos amb la Generalitat

Els anticapitalistes asseguren "estabilitat" encara que no aprovin els comptes

Francesc Homs / periodico

Francesc Homs
francesc-homs

/

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

El consell polític de la CUP té previst decidir avui diumenge si els anticapitalistes s’avenen a negociar els pressupostos de la Generalitat o si ni tan sols s’asseuen a la taula. La reunió se celebrarà en un ambient més relaxat que el dels conclaves que van vetar la presidència d’Artur Mas, però no estarà exempta de noves pulles entre sobiranistes.

Francesc Homs, candidat a les primàries de Convergència per encapçalar la llista de la formació en les eleccions del 26-J, va acusar ahir la CUP de tenir «un to desafiador de mascle alfa» que està «trencant el somriure de l’independentisme». El també vicesecretari general d’estratègia de CDC forma part d’aquell sector del partit al qual inquieta molt sentir als anticapitalistes expressions com «sense por» o «desobediència»... un llenguatge que en la seva opinió no és propi de Catalunya i que no fa altra cosa que alimentar el «frontisme».

«Sempre que hem guanyat ho hem fet amb un somriure, no pas amb un to desafiador», va insistir Homs, que va redoblar els encàrrecs a l’esquerra alternativa traient pit del paper que ha jugat en el procés sobiranista Convergència, «el partit que ha fet més que ningú perquè aquest projecte segueixi endavant». Tots els tripulants de l’embarcació independentista volen demostrar que segueixen sent els que remen més fort cap a Ítaca.

¿PRÒRROGA DELS COMPTES?

Notícies relacionades

Els cupaires, que amb la seva abstenció acaben d’aplanar el camí a Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona, veuran en tot cas incrementada la pressió en les pròximes setmanes. El mateix Mas els ha advertit periòdicament que ell va fer un pas enrere en pro de l’estabilitat parlamentària, incloent-hi la pressupostària, i el missatge d’Homs d’ahir destil·lava el mateix rerefons.

David Fernàndez, exdiputat anticapitalista, no ha volgut ignorar els retrets del dirigent de CDC i li ha respost a Twitter: «Ni Gandhi ni Rosa Parks ni Antígona eren mascles alfa: els combatien. La por és una presó molt avorrida». Poc després, el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián deixava un altre missatge a la xarxa social: «A mi el que em treu el somriure és veure el TC carregant-se 24 lleis catalanes».