Sánchez i Puig exhibeixen unitat davant la cita electoral del 26-J

El líder del PSOE tanca les ferides obertes després de l'intent valencià de llista al Senat amb Podem

Assumeix les reivindicacions valencianes sobre finançament i el corredor mediterrani

lpedragosa33954782 valencia 19 5 2016  pol tica  psoe  pedro s nchez 160519215743

lpedragosa33954782 valencia 19 5 2016 pol tica psoe pedro s nchez 160519215743 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Laura L. David
Laura L. David

Periodista

ver +

Conat de rebel·lió sufocada. Pedro Sánchez s'ha desplaçat aquest dijous a València per saldar la pau amb Ximo Puig amb la rúbrica d'un document de suport al finançament del País Valencià en què el candidat socialista es compromet a millorar-la si arriba a la presidència del Govern. Amb aquesta visita, el secretari general del PSOE escenifica la calma al partit després d'unes setmanes de tensió després de la infructuosa temptativa de Puig de presentar una candidatura conjunta al Senat amb Podem, Esquerra Unida i Compromís per intentar revertir la majoria del PP a la cambra alta.

“Ets un extraordinari company i president de la Generalitat. Comptes amb el meu suport i l'apreci entusiasta com a secretari general del PSOE”, va emfatitzar Sánchez per dissipar tot dubte, en un acte amb candidats al Senat i Congrés per les tres províncies i tota l'executiva del PSPV, que en aquest punt van aplaudir amb força.

A més de resoldre el problema de l'infrafinançament, Sánchez es compromet en el document ‘Un Sí per la Comunitat Valenciana’ a la millora de les inversions en infraestructures, començant pel corredor mediterrani, i a la transferència de les competències en les rodalies ferroviàries, assumint les reivindicacions dels socialistes valencians.

SÁNCHEZ TREU FERRO

Sobre la situació interna al partit, Sánchez va treure ferro a les diferents sensibilitats de les federacions, assegurant que el PSOE és “democràtic, obert, d'esquerres” i no “una caserna”, on hi ha debat, “i molt”, en què s'arriba acords i es posen a treballar.

Notícies relacionades

Sánchez va presentar el PSOE com l'única papereta que representa la solució per assegurar el reconeixement de la “diversitat” d'Espanya en les polítiques. “Espanya no es mereix estar dominada pels extrems; necessitem una alternativa progressista, neta, dialogant, exemplar i això ho representa el PSOE”, va assegurar. El secretari general va subratllar que els socialistes surten a guanyar les eleccions, ser la primera força i governar perquè hi hagi una “descentralització” política de l'estat.

Sánchez va posar com a exemple de canvi el Govern de Puig, de qui va dir que “malgrat totes les restriccions” i la “hipoteca enorme” heretada pel PP valencià va aconseguir coses molt importants, com suprimir el copagament sanitari, congelar les taxes universitàries, i tirar endavant una llei que reconeix la funció social de la vivenda. Per al 26-J, Sánchez va demanar fixar-se en el govern de progrés valencià i dir un altre cop “no” al PP.