Manuel Cruz serà el número 2 de la llista del PSC

El filòsof ocuparà el lloc de Germán Rodríguez i Mohammed Chaib anirà en el 6 de Lucena

icoy21159685 opinion billete manuel cruz   catedr tico de filos160513190626

icoy21159685 opinion billete manuel cruz catedr tico de filos160513190626

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

Meritxell Batet, que relleva Carme Chacón com a cap de cartell del PSC, ja va explicar a l'acceptar l'encàrrec que no era partidària d'una "revolució", alineant-se amb les postures plantejades per Miquel Iceta i altres dirigents socialistes. Tot i apostar per la continuïtat en la llista, la líder ha volgut deixar el seu segell a la llista del 26-J al proposar el filòsof Manuel Cruz, president de Federalistes d'Esquerres, en el número 2 aquest divendres en el comitè de llistes, una selecció que haurà de ratificar aquest dissabte el Consell Nacional del partit.

Carles Martí, que es va retirar de les primàries després de la renúncia de Chacón, havia defensat la necessitat d'un canvi en profunditat en unes llistes que van generar molta polèmica el 20-D, on el PSC va obtenir els pitjors resultats en les generals. Però les federacions havien mantingut aquesta setmana les mateixes propostes que van fer per als anteriors comicis. Barcelona va repetir selecció, així que Germán Rodríguez (mà dreta de Chacón) aspirava a repetir el número 2. Malgrat això, Batet ha proposat un independent en el seu lloc.

Catedràtic de Filosofia Contemporània a la Universitat de Barcelona, Cruz presideix Federalistes d'Esquerres, una entitat que advoca per una tercera via federal com a camí per reconduir les relacions entre Catalunya i Espanya. El filòsof plasmava la seva visió pel procés en un article a EL PERIÓDICO l'agost del 2013, en què advertia que "la tensió sobiranista està posant a prova la capacitat de reacció de la societat catalana".

CONTINUÏTAT EN LA RESTA

Notícies relacionades

Tot i alguns rumors, l'Hospitalet ha apostat rotundament per Mercè Perea en el tercer lloc. I la federació del Baix Llobregat sempre ha tingut molt clar que el seu candidat per al número quatre tornarà a ser José ZaragozaLídia Guinart ocuparà el cinquè lloc, l'últim que va aconseguir escó a Barcelona el 20-D. Mohammed Chaib ocuparà finalment el número 6, que havia deixat vacant amb la seva renúncia Maurici Lucena, després de quedar-se sense escó. Tot i  la insistència del Vallès, Pere Navarro no va aconseguir finalment un lloc de sortida.

Marc Lamuà, Mònica Lafuente i Joan Ruiz, caps dels cartells el 20-D a Girona, Lleida i Tarragona, respectivament, tornaran a repetir com a caps de fila en les seves respectives circumscripcions.