El PSC aposta per la continuïtat de les llistes del 20-D

Meritxell Batet, cap de cartell, únic canvi en les posicions de sortida

dcaminal33702515 barcelona 2016  04 29   politica   meritxell batet160429112952

dcaminal33702515 barcelona 2016 04 29 politica meritxell batet160429112952 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

El PSC segueix pensant a mantenir el 26-J pràcticament les mateixes llistes que el 20-D. Meritxell Batet, que relleva Carme Chacón com a cap de cartell, ja va explicar que no era partidària d'una "revolució", alineant-se així amb les postures plantejades per Miquel Iceta o altres dirigents socialistes. La líder s'entreveu com l'únic canvi en les cinc posicions de sortida per Barcelona que aquest divendres farà el comitè de llistes i que haurà de confirmar aquest dissabte el Consell Nacional.

Carles Martí, que es va retirar de les primàries després de la renúncia de Chacón, havia defensat la necessitat d'un canvi en profunditat en unes llistes que van generar molta polèmica el 20-D, on el PSC va obtenir els seus pitjors resultats a la generals. Però les federacions han mantingut aquesta setmana les mateixes propostes que van fer per als anteriors comicis. Barcelona repeteix selecció, i per això Germán Rodríguez (mà dreta de Chacón) podria tornar a ocupar el lloc 2.

Notícies relacionades

Malgrat alguns rumors, l'Hospitalet aposta rotundament per Mercè Perea en el tercer lloc. I la federació del Baix Llobregat té molt clar que el seu candidat per al número quatre tornarà a ser José Zaragoza. Després de Lídia Guinart, última que va aconseguir escó a Barcelona, l'únic dubte és qui ocuparà el lloc de Maurici Lucena, que ja ha descartat repetir en el sisè lloc; Xavier Amor és un dels noms que ha sonat amb més força en les últimes hores.

Tampoc es plantegen grans canvis a les altres circumscripcions, per la qual cosa Marc LamuàMònica Lafuente i Joan Ruiz encapçalarien els cartells a Girona, Lleida i Tarragona, respectivament.