EL CAMÍ CAP A LES URNES

Martí es retira de les primàries del PSC i Batet serà la candidata

"No hi pot haver un acord entre els dos candidats perquè pervertiria el procés de primàries", adverteix Núria Parlon

jcortadellas33760452 barcelona 04 05 2016  fbarcelona 04 05 2016  pol t160504133257

jcortadellas33760452 barcelona 04 05 2016 fbarcelona 04 05 2016 pol t160504133257

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

Meritxell Batet i Carles Martí han arribat aquest dimecres a un acord per evitar les primàries del PSC. L'exsenador ha retirat la seva candidatura, per la qual la diputada serà la candidata dels socialistes catalans en les eleccions generals del 26-J.

Notícies relacionades

Batet i Martí van parlar dilluns durant 20 minuts. La llista era el tema més delicat de les negociacions. Com va recordar la precandidata, els noms no els elegeix qui l'encapçala, sinó que aquesta tasca correspon al comitè de llistes després de rebre les propostes de les federacions. Tenint en compte que els socialistes aposten per llistes cremallera, en què s'alternen homes i dones, en la candidatura encapçalada per Batet només hi hauria dos llocs de sortida per a Martí: el dos i el quatre, que el 20-D van ocupar, respectivament, Germán Rodríguez i José Zaragoza. Barcelona proposa el número 2, mentre que el Baix Llobregat designa el número 4. I la federació del Baix Llobregat té molt clar que el seu candidat serà una altra vegada Zaragoza, per això l'única opció que Martí entrés en la llista en un lloc amb opcions de sortir elegit seria en el lloc de Germán Rodríguez (mà dreta de Carme Chacón). També podria cobrir el buit de Maurici Lucena, que ja ha descartat repetir en el sisè lloc després de quedar-se sense escó, encara que en aquest cas Martí no tindria garantida la presència al Congrés.

ADVERTÈNCIA DE PARLON

Si Iceta ja va advertir divendres que "les primàries són per escollir el cap de llista i no per assegurar-se una bona posició", aquest dimecres Núria Parlon ha insistit en la mateixa línia. "No hi pot haver un acord entre Batet i Martí perquè pervertiria el procés de primàries", ha advertit l'alcadessa de Santa Coloma a 'El matins de TV-3'. "Si hem fet una aposta per la cultura de primàries, no pot ser que l'acord sigui que Martí vagi de número 2 de Batet".