BARÒMETRE DEL CIS

Alberto Garzón i Xavier Domènech són els líders més ben valorats, segons el CIS

Pedro Sánchez obté millor nota que Pablo Iglesias i Mariano Rajoy s'acosta al fanalet vermell

Alberto Garzón i Xavier Domènech són els líders més ben valorats, segons el CIS

AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El cansament dels ciutadans amb la política també es percep en el rànquing de valoració de líders que inclou el baròmetre d'abril del CIS. Ni un aconsegueix arribar a l'aprovat. Tots suspenen una vegada més, encara que uns més que altres. La classificació l'encapçalen dos dirigents de l'esquerra alternativa, mentre que els candidats de les quatre forces més votades el 20-D ocupen la zona mitjana-baixa de la taula. El líder que obté més bona nota és Alberto Garzón (IU), amb un 4,69, seguit del portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, que obté un 4,18.

Notícies relacionades

Són els únics polítics que superen la barrera del 4 i les seves notes són més meritòries perquè el seu grau de coneixement entre la ciutadania no és precisament dels més alts. A Garzón el coneixen el 64,7% dels enquestats, i a Domènech, a penes el 12%. El següent a la classificació és el president de Ciutadans, Albert Rivera, que obté un 3,99 i té un nivell de coneixement bastant més elevat (88,4%). Més conegut que Garzón i Domènech però més mal puntuat és el líder de Podem, Pablo Iglesias, que amb un 3,16 es veu superat pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que després d'intentar en va la seva investidura rep un 3,74.

Mariano Rajoy es torna a quedar a prop del fanalet vermell. El president del Govern en funcions i líder del PP s'apunta un 2,89, nota només empitjorada pels portaveus de Nova Canàries, Pedro Quevedo (2,83), i de Fòrum Astúries, Isidro Martínez Oblanca (2,79). La diferència és que mentre que a aquests últims a penes els coneixen un 2,5% dels enquestats, el grau de coneixement de Rajoy és el més alt de tots (96,5%).