Més de la meitat d'espanyols van passar de les negociacions per formar govern

Els votants del PSOE són els que van seguir amb menys interès els contactes entre els partits després dels comicis del 20-D

Més de la meitat d'espanyols van passar de les negociacions per formar govern
1
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

Les negociacions per formar govern després de les eleccions generals del 20 de desembre han 'relliscat' a més de la meitat dels espanyols tot i l'allau d'informacions que han seguit literalment minut a minut cada pas i cada declaració dels líders dels partits. Segons el baròmetre publicat aquest divendres pel CISCIS, el 51,4% dels espanyols van seguir amb escàs o nul interès l'acord entre el PSOE i Ciutadans i els posteriors intents de Podem per configurar un executiu amb els partits d'esquerres representats al Congrés, a més de l'oferta 'in extremis' de CompromísCompromís.

Notícies relacionades

Paradoxalment, els votants del PSOE són els que amb menys ganes han assistit a la ronda negociadora, només superats pels de Democràcia i Llibertat. Així, el 52,1% d'electors socialistes han seguit amb mandra el procés, davant el 46,9% que sí que hi van dipositar expectatives. En el cas dels votants convergents, el 57,5% han 'passat' de les negociacions.

A l'extrem oposat hi ha els votants de Podem. El 65,1% han estat pendents de les converses, seguits dels d'IU (60,2%), ERC (57,7%), Ciutadans (56,7%) i el PP (56,6%).