Sílvia Requena es presenta a les primàries de CDC per competir amb Homs

La responsable de l'àrea de dones del partit vol representar les bases sense càrrecs

Defensa una transformació radical de CDC amb transversalitat i renovació de cares

silviarequena

silviarequena

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Sílvia Requena, advocada, presidenta de la sectorial d'igualtat i drets civils de CDC, i vinculada a les polítiques en defensa de les dones, es presentarà a les primàries de Convergència per competir amb Francesc Homs com a candidata del partit a les pròximes eleccions generals del 26 de juny.

Requena forma part de la direcció de CDC, però reivindica la seva candidatura com a part d'un corrent intern que s'autodefineix com a transversal, no vinculada a càrrecs institucionals i formada per bases del partit de posicions ideològiques diferents. El fil conductor d'aquest sector és el de forçar una renovació total, de manera que en la consulta interna del dia 21 optaran per crear una nova formació partint de zero.

Notícies relacionades

La responsable de l'àrea de dones del partit reivindicarà, davant l'experiència d'Homs, la capacitat de renovació i demanarà una actuació política amb més participació, més presència de les bases i més diversitat de plantejaments ideològics. La seva bandera serà la pluralitat. La intenció d'aquest col·lectiu era plantejar la batalla en el congrés del partit, però la celebració de noves eleccions generals i l'obertura d'un procés de primàries per escollir el cap de llista de cara al 26-J han animat Requena a fer el pas per reivindicar aquest mecanisme democràtic intern. Requena defensa canvis profunds per evitar que el conclave del juliol sigui el de lleus retocs només formals.

Requena ja va participar en les eleccions generals del 20 de desembre, encara que en aquella ocasió va concórrer a les llistes del Senat, com a número dos de la candidatura de Democràcia i Llibertat.