Miquel Iceta creu que Chacón era més bona candidata que Martí i adverteix que hi haurà altres candidatures

Totes les mirades apunten a Meritxell Batet, que va ser de número 2 per Madrid el 20-D

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La notícia, avançada per EL PERIÓDICO, que Carme Chacón renunciava a liderar la llista del PSC el 26-J ha agafat amb el peu canviat una bona part dels socialistes catalans. Només José Luis Zapatero i el seu entorn més pròxim ho sabien des de feia temps. Miquel Iceta, primer secretari del partit, ho va saber el mateix dia que aquest diari treia la primícia. Pel líder del PSC, Chacón estava "molt més ben situada com a candidata" a les primàries que Carles Martí, que va anunciar que es presentava en aquest diari. De totes maneres, ha advertit que hi haurà altres persones que es postularan, amb Meritxell Batet com a nom que sona des de fa setmanes.

Iceta ha destacat que les raons per les quals Chacón ho deixava són de caràcter personal. "Són motius molt sòlids, meditats i no són fruit d'una improvisació -ha explicat a RNE-. Ja sabeu que també té algun tema de salut. La seva vida no ha sigut senzilla. És una lluitadora".

Notícies relacionades

El primer secretari del PSC ha defensat el dret de Martí a presentar-se, però té clar que no serà l'únic candidat. "Si té ganes de mantenir la seva candidatura, és un nom a considerar, però crec que també n'hi haurà d'altres". Iceta ha descartat fer ell mateix el pas. "M'encantaria compartir una campanya de manera molt intensa amb Pedro Sánchez i contribuir a la política espanyola. M'encantaria, però no ho he de fer". En aquest sentit, totes les mirades apunten a Batet, que el 20-D va anar de número 2 del PSOE a Madrid i va formar part de l'equip negociador de la investidura de Pedro Sánchez. "Té atributs i títols suficients per ocupar aquesta responsabilitat o una altra".

Martí també ha posat en relleu, a RAC-1, la figura de Batet. "Ha sigut diputada per Barcelona tres legislatures, hi ha participat de la vida del PSC. M'encantaria encapçalar la llista però no tindria cap problema a apartar-me si hi ha consens".