Quan Albert Rivera parlava de "País Valencià"

En la presentació de la candidatura de Ciutadans en les autonòmiques, el líder del partit taronja va defugir el "debat identitari"

Albert Rivera, en la presentació de la candidatura de Ciutadans a la Generalitat Valenciana. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Ciutadans ha convocat per a aquest dimecres una manifestació a València en defensa de la "Constitució i l'Estatut d'Autonomia" com a resposta als actes de reivindicació de la diada del 25 d'abril (diada oficiosa del nacionalisme valencià, que commemora la derrota en la batalla d'Almansa durant la guerra de successió contra els Borbons). Amb aquest gest, el partit d'Albert Rivera agafa el relleu anticatalanista del PP a la Cominitat Valenciana.

Notícies relacionades

No obstant, no fa gaire, Rivera parlava de "País Valencià" i defugia el "debat identitari". El 2 de febrer del 2015, en la presentació de la candidatura de Ciutadans en les passades eleccions autonòmiques amb la cap de llista, Carolina Punset (ara eurodiputada), el dirigent va assegurar que no pretenien entrar en "batalles de nomenclatures" o en si el nom del territori era "País Valencià o Comunitat Valenciana".

"Nosaltres no entrarem en debats identitaris de Villarriba contra Villabajo; és a dir, no ens veuran en batalles de nomenclatures, si el nom es diu País Valencià o Comunitat Valenciana, si el valencià i el català... no hi estarem", va dir Rivera als periodistes.